Home Politika Zanimljivi likovi na listama za predstojeće izbore: SDP kandidirao “džinolovca”

Zanimljivi likovi na listama za predstojeće izbore: SDP kandidirao “džinolovca”

SHARE

Edin Burkić iz Zavidovića kandidat je SDP-a BiH za Parlament Federacije na predstojećim Općim izborima.

Rođen 1977. godine u Zavidovićima, Burkić je profesor islamske vjeronauke i magistar psihologije. Pored toga što predaje vjeronauku u školama, SDP-ov kandidat Burkić ima i zanimljivu “honorarnu djelatnost” – naime, u slobodno vrijeme Burkić istjeruje džine iz onih koji su zaposjednuti istima, piše Faktor.ba

Kako se navodi na zvaničnoj Burkićevoj web stranici pod nazivom “Liječenje Kur’anom”, ovaj svestrani efendija liječi ljude uz pomoć Kur’ana još od 1999. godine.

– Kroz dugi niz godina pomogao je narodu iz cijelog svijeta a ne samo iz BiH. Pored BiH aktivno radi i dijeluje na prostorima EU. Pored EU, radi sa pacijentima iz Amerike, Kanade, Australije, Libije, Kuvajta te drugih istočnih zemalja – piše na Burkićevoj stranici (tekst prenosimo bez lektorskih intervencija, op.a.).

Ovaj magistar psihologije, liječnik Kur’anom i vrlo vjerovatno budući federalni parlamentarac, kako sam za sebe kaže, ostvario je zapažene rezultate u liječenju ne samo duhovnih, već i određenih “tijelesnih” bolesti. Burkić se tako pohvalio da efikasno liječi neplodnost, pomaže u liječenju ovisnosti o drogi, alkoholu i kocki, pomaže pacijentima sa različitim bračnim, porodičnim i poslovnim problemima, pacijentima sa psihološkim problemima koji su dugo liječeni u medicinskim ustanovama, kao i onima sa raznim fizičkim oboljenjima kojima konvencionalna medicina nije pomogla.

A ukoliko sumnjate da su vas zaposjeli džini, Burkić je naveo i neke od simptoma pomoću kojih to možete utvrditi – naprimjer, “mržnja prema svojoj rodbini i ostalim domaćinima, ocu, majkama, ženama i djeci, često posmatranje tamo-amo, govor bez temelja i osnove, cvoktanje zuba i podrhtavanje vilica, epilepsija, nesvjesno ustajanje i hodanje u snu, sanjanje da se pada s visine ili hodanja po mezarju, često preznojavanje u snu”…

– Ukoliko se bilo koji od navedenih simptoma pojavljuje često kod osoba a što nije bilo njegovo ranije uobičajeno ponašanje, onda to ukazuje da je osoba ipak oboljela od džinna. Također ako neko brzo zaboravi neke prethodne doživljene radnje ili događaje ili ih pamti ali kao kroz maglu, dovoljno također potvrđuje zaokupljenost dotičnih osoba džinom. Kada dolaze do izražaja prethodni simptomi bolesti, onda nam je jasno o kakvoj se bolesti radi i potrebno je pristupiti izliječenju kako bi oboljela osoba rasteretila se od te opake bolesti i patnje koje prouzrukoju džini – zaključuje SDP-ov istjerivač džina.

Za razliku od Burkića, koji evidentno ne samo da živi u vjeri i sa vjerom, već istu obilato koristi kako bi ponešto i zaradio sa strane, pojedini članovi SDP-a neke islamske običaje smatraju krajnje primitivnim. Takav je slučaj sa Jasminom Hasanovićem, asistentom na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, koji na društvenim mrežama otvoreno izražava prezir prema toj vjeri.

– Bune se što ih nazivaju primitivnim, a u XXI stoljeću gađaju šejtana kamenom – napisao je, uz prigodne ilustracije, Hasanović na Facebooku.

Ne smijemo ni zamisliti šta bi tek SDP-ovac Hasanović rekao o “dopunskoj djelatnosti” svog stranačkog kolege iz Zavidovića.

No, jedno je sigurno: glasačima SDP-a na predstojećim izborima neće biti nimalo lako izabrati koga će zaokružiti među kandidatima uistinu raznolikih svjetonazora…