Home Crna kronika 12 godina nakon nestanka kćeri Hrvatice iz Berlina: Policija objavila snimku anonimnog...

12 godina nakon nestanka kćeri Hrvatice iz Berlina: Policija objavila snimku anonimnog pozivatelja

SHARE

Dvanaest godina nakon nestanka Georgine Krüger iz Berlina kojoj je majka Hrvatica, policija je u ožujku 2018. godine ponovno pokrenula veliku operaciju potrage nakon anonimnog poziva.

Naime, policija je dobila dva poziva u kojima je muškarac tvrdio da zna gdje je pokopano tijelo djevojčice koja je u trenutku nestanka imala 14 godina.

Policija je slijedila upute muškarca, ali bez uspjeha. Sada traže anoonimnog pozivatelja.

Djevojka je nestala 25. rujna 2006. godine. Sišla je s autobusa u berlinskom gradskom dijelu Moabit krenuvši u Stendaler Str., i nestala samo dvjestotinjak metara od obiteljske kuće, prenosi fenix

Policija je sada objavila audiosnimku pozivatelja i moli sve one koji prepoznaju glas da se jave.

Audio zapis možete poslušati na adres ihttps://www.berlin.de/polizei/polizeimeldungen/pressemitteilung.83816.php.

Policajac Thomas Ruf i njegove kolege već 12 godina traže Georginu Krüger iz Berlina kojoj je majka Hrvatica. Kriminalist je počeo pratiti novi trag i kaže “neće biti u miru dok ne riješi taj slučaj”. 

Kad je nestala, Georgina je imala  14 godina. Majka Vesna ali i cijela obitelj još uvijek nastoji rekonstruirati okolnosti njezinog nestanka u Berlinu.

Nadaju se da će svaki novi trag dovesti do njihove kćeri i sestre. Njemačka policija je nedavno dobila anoniman poziv i detaljan opis gdje bi moglo biti tijelo djevojke. Pretražili su područje veliko oko 5.000 kvadratnih metara uz pomoć dronova i pasa tragača, ali tijelo na dojavljenom mjestu nisu pronašli.

Georgine ili Gina kako je zove njezina majka Vesna, danas bi imala 26 godina. Možda bi bila pjevačica ili glumica, jer je o tome sanjala. I na dan nestanka je imala casting za jednu TV emisiju, na koji, nažalost, nije otišla.

– Ona taj casting nikako ne bi propustila – rekao je njezin polubrat Tomislav i tako otklonio mogućnost da je negdje pobjegla.

Bila je samo dvjestotinjak metara od kuće kad je nestala

Djevojka je nestala 25. rujna 2006. godine. Sišla je s autobusa u berlinskom gradskom dijelu Moabit krenuvši Stendaler Str., i nestala samo dvjestotinjak metara od obiteljske kuće u kojoj je živjela sa starijim polubratom, majkom i mlađom sestrom. Policija je istragom kasnije doznala da je djevojka oko 14 sati kratko razgovarala s prijateljicom, no nakon toga joj je mobitel bio isključen, prenosi fenix

Hrvati Berlina dobro se sjećaju toga slučaja. – Bilo je u medijima, pričalo se u hrvatskoj zajednici, svi smo znali o kome se radi, ali nitko nije znao što se doista dogodilo djevojci. To je velika tuga za obitelj. Tko zna što joj se dogodilo – kaže Krešimir Antunović iz Berlina.

Neizvjesnost je najgora

U potragu za 14-godišnjakinjom uključeno je stotine policajaca koji su čak dva tjedna pretraživali područje nestanka. Pretražili su oko 300 obiteljskih kuća, podruma, tavana, pretražili su i gradske dvorane, tvornice, postavili su plakate s njezinom fotografijom i detaljnim opisom. Policija je provjerila 150 poziva građana koji su mislili ili im se činilo da su je negdje vidjeli, ali djevojku nisu do danas pronašli. Ponudili su i nagradu od 5.000 eura za bilo kakvu točnu informaciju o djevojci, ali ni to nije dovelo do ikakvog korisnog traga.

Ispitani su svi prijatelji nestale Georgine, školske kolege, provjereni su njezini Internet kontakti, veze s rodbinom u Hrvatskoj te u gradu Peine gdje je obitelj Krüger živjela prije nego se odselila u Berlin.

Još 2013. godine, polubrat nestale Georgine Tomislav (33) je medijima kazao kako obitelj vjeruje da je još uvijek živa.
Rekao je da je Georgina bila sretna djevojka i imala velike snove koje je željela ostvariti. – Neizvjesnost je najgora. Barem da znamo što joj se dogodilo – kazao je Tomislav.

Majka se još uvijek nada da joj je kći živa.
– Svaki dan mislim na svoju kćer. Njen me nestanak proganja, samo je nestala i nema je. Svaki dan razmišljam o tome gdje bi mogla biti. Znam da je još živa – rekla je majka Vesna.
Vesna danas ima 54 godine, a njezina druga kćer Michelle 18. Preselili su na jug Berlina jer majka nije mogla podnijeti staru sredinu.