Home Društvo Zbog radova na župnoj crkvi u Izbičnu, do daljnjega odgođeno održavanje pučke...

Zbog radova na župnoj crkvi u Izbičnu, do daljnjega odgođeno održavanje pučke nedjeljne mise

SHARE

Župna crkva u Izbičnu ovih dana pretvorena je u jedan veliki i značajan građevinski projekt u kojoj se umjesto uobičajenog interijera nalaze brojni alati i građevinske instalacije pomoću kojih će ovaj objekt dobiti jedan sasvim novi izgled, kako u unutrašnjosti tako i izvana, javlja portal Izbicno.info.

Nakon dovršenih radova rekonstrukcije cjelokupnog krova crkve, krenulo se i sa ugradnjom novih otvora i glačanje, odnosno, obnova unutarnje fasade crkve uslijed čega je odgođeno održavanje sv. mise protekle nedjelje.

No, župnik fra Rober Kiš, u suradnji s župljanima, odvažio se na još daljnje korake obnove kroz koje slijedi i cjelokupna obnova poda, odnosno, zamjena starih keramičkih pločica u cjelokupnu kamenu podlogu.

Uz spomenuto, slijedi zamjena postojeće rasvjete, elektro instalacije te niz novih vizualnih detalja, kako u unutrašnjosti – tako i izvana, čime će župna crkva u Izbičnu zasjati u jednom sasvim novom ruhu.

Zbog spomenutih radova, do daljnjega se odgađa održavanje pučke nedjeljne mise u župnoj crkvi a sv. mise nakana do tada biti će obavljene u sakristiji, pored crkve.

Ujedno, pozivaju se svi župljani i prijatelji, koji su u mogućnosti pripomoći na ovim značajnim radovima, da se odazovu svojim doprinosom kako bi se radovi što ranije i uspješnije uspjeli okončati.

Obavijest o dovršetku radova i nastavku održavanja sv. misa u župnoj crkvi objaviti ćemo ponovno nakon dovršetka radova i službene obavijesti iz župnog ureda, piše Izbično.info