Home Crna kronika POSJET RANJENIKU Evo što je prvo rekao mladi policajac nakon što su...

POSJET RANJENIKU Evo što je prvo rekao mladi policajac nakon što su ga upucali u Mostaru

SHARE

Zdravstveno stanje policajca Đenana Hubane (25), koji je ranjen prilikom sprečavanja krađe vozila u naselju “Dolina sunca” u južnom dijelu Mostara, stabilno je , a mladi policajac je van životne opasnosti.

– Dobro se osjećam, kako je moglo biti, dobro je –  kratko je samo kazao novinarima Faktora kada smo ga posjetili u Kliničkoj bolnici “Dr. Safet Mujić”.

Prema riječima dr. Safeta Omerovića, u pitanju je teška tjelesna ozljeda, oštećenje koštanih i zglobnih struktura, radi se o eksplozivnoj rani koja je kirurški zbrinuta, ali po tipu ratne rane.

– Ulomci kostiju dovedeni su u anatomsko stanje. Zarastanje će biti duže, pa i rehabilitacija. Neposredne komplikacije mogu biti u smislu infekcije i eventualne embolije, ali nadam se da neće ,
jer poduzimamo sve potrebne mjere da se to ne desi – kazao je dr. Omerović.

Ranjenog policajca posjetili su danas i poželjeli mu brz oporavak i ozdravljenje potpredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine
Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago.

Mušić je tom prilikom kazao kako je u pitanju neobičan događaj, koji je vrlo zabrinjavajući i koji treba osuditi, te poručio kako svi istražni organi trebaju poduzeti sve potrebne mjere kako bi se počinitelji izveli pred lice pravde.

– Ozljeda policajca je vrlo nezgodna, ali u cijelom sklopu okolnosti, možemo reći da je na određen način imao i sreću –  rekao je Mušič.

Špago je pohvalio reakciju građana koji su prijavili pljačku, kao i brzu intervenciju policije. U zadnjih 15 godina sličan slučaj nije se dogodio, rečeno je između ostalog.

– U proteklom periodu, nije se događalo da razbojnici pucaju na policiju, ali sigurno da treba poduzeti sve mjere i otkriti počinioce, te ih kazniti onako kako zakon predviđa – dodao je Špago. On je pozvao sve građane, koji imaju bilo kakva saznanja vezano za osobe koje su pucale na policajce, za njihovo kretanje nakon pucnjave kroz naselja u blizini događaja, da daju informaciju, jer svaka informacija može doprinijeti da se rasvijetli ovaj slučaj.

Tokom dana ranjenog policajca posjetio je i ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda, zajedno sa glavnim tužiteljem Zdenkom Kovačem i gradonačelnikom grada Mostara Ljubom Bešlićem.