Home Zanimljivosti Ivana Miletić je natjerala Grad Rijeku da joj plati 1.890 kuna za...

Ivana Miletić je natjerala Grad Rijeku da joj plati 1.890 kuna za uništene čizme

SHARE

Ivana Miletić u prosincu prošle godine razderala je kožne čizme i čarape na okapnicu uz gradski poslovni prostor u Rijeci. Nije odustala, podnijela je zahtjev za naknadu štete i dok bi većina odmahnula rukom, ona je uzela stvar u svoje ruke, zatražila pravdu i – dobila naknadu za uništene čizme, piše Novi list.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potpisao nagodbu kojom se Grad Rijeka obvezao kupiti joj nove čizme vrijedne oko 2.000 kuna.

– Kada se to dogodilo bila sam jako ljuta. Što bi bilo da je bilo ljeto, sva bih se bila izrezala, ako je kožnu čizmu rasparalo kao žilet. Na početku sam se pomirila sa sudbinom, ali svi su mi postolari rekli da se to ne može popraviti. Vlasnik prodavaonice mi je pojasnio da on nema ništa s tim i da je Grad Rijeka vlasnik poslovnog prostora. Na moj prvi dopis dobila sam negativan odgovor, ali nisam odustala jer nije u redu da ne snose odgovornost za to što se dogodilo, ispričala je za Novi list.

Na kraju su priznali zahtjev za naknadom štete nakon što je dokazala što se dogodilo.

U Gradu Rijeci kažu da se 11. siječnja 2018. godine Odjelu gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkciji za gradnju i održavanje objekata javne, poslovne i stambene namjene obratila Ivana Miletić dopisom u kojem je navela da je prilikom izlaska iz poslovnog prostora na adresi Trg 128. brigade u vlasništvu Grada Rijeke uništila čizmu budući da je istu razderala na metalnoj okapnici vrata predmetnog poslovnog prostora.

– U svom dopisu nadalje navodi da potražuje naknadu štete u visini vrijednosti uništene čizme te je uz svoje traženje dostavila fotografije uništene čizme marke Ugg Australia kao i fotografije vrata poslovnog prostora na kojima je vidljiva okapnica.

U obradi zahtjeva stručne službe su izvršile uvid na terenu te zatražile dostavu računa iz kojeg će biti razvidno po kojoj su cijeni čizme kupljene te dostava javnobilježnički ovjerenih izjava svjedoka koji su nazočili štetnom događaju, a konzultiran je i odvjetnički ured u svezi s osnovanošću samog zahtjeva, stručno su opisali događaj u Gradu Rijeci.

Ivana Miletić poručila je svim građanima da budu svjesni svojih prava jer da to što su “mali ljudi” ne znači da se moraju miriti sa sudbinom, piše Novi list.

Megy Matičić/Maxportal.hr
foto:Novilist