Home Politika BIVŠI ŠEF RUSKOG PREDSJEDNIKA IZNOSI OPASNE TVRDNJE: Je li Putin zaista naručuje...

BIVŠI ŠEF RUSKOG PREDSJEDNIKA IZNOSI OPASNE TVRDNJE: Je li Putin zaista naručuje ubojstva po Europi?

SHARE

Bivši visoki dužnosnik KGB-a upozorio je Britance da Vladimir Putin, nakon pokušaja trovanja dvostrukog agenta Sergeja Skripala, neće stati.

Oleg Kalugin bio je šef aktualnom ruskom predsjedniku 70-ih godina dok su radili o lenjingradskom odjelu KGB-a, no prebjegao je u Sjedinjene Američke države i, naravno, Putina ne može smisliti, kao ni ovaj njega.

“Ne bih isključio mogućnost da bude još ubojstava. Nakon što je utvrđen identitet osoba koje su pokušale ubiti Skripala, smatram da je najmanje što Velika Britanija treba učiniti jest da protjera ruskog veleposlanika. To bi barem poslalo poruku”, smatra Kalugin.

Reuters

Foto:Reuters

Dodao je kako Rusi Britance smatraju ‘mekanim’, a to je zorno pokazao na primjeru njihovog drskog ponašanja na Otoku.

“Pogledajte samo kako Rusi, a i nekada Sovjeti, djeluju u SAD-u, kako u Britaniji. Da, ovdje su se miješali u izbore, ali nikad – baš nikad – nisu pokušali političko ubojstvo na teritoriju SAD-a. Naravno, Britanija ima manje mogućnosti natjerati Putina da se osjeti uplašenim. No, nedostaje kontra-akcije”, pojašnjava.

Britanske služne, smatra Kalugin, trebale su nešto naučiti od ubojstva Aleksandra Litvinenka, ubijenog u Londonu 2006. godine.”

“Da umjesto u SAD-u, živim u Britaniji, odavno bih bio mrtav”, zaključio je bivši dužnosnik KGB-a, piše Slobodna Bosna.