Home Zanimljivosti (VIDEO) Poslušajte kako pjeva dječak iz čijeg kluba poručuju: Nadamo se da...

(VIDEO) Poslušajte kako pjeva dječak iz čijeg kluba poručuju: Nadamo se da nismo zaboravljeni jer smo mali dio Hrvatske u velikom Brazilu

SHARE

Dječak Castrinho iz dalekog Brazila pjeva pjesmu kojom je motivirao svoje suigrače u hrvatskom nogometnom klubu Vila Croácia da budu još bolji u utakmicama i ustrajniji u svojim željama.

– Vjerujem da je naša snaga u glazbi koju pjevamo i vjera u Boga i Vila Croáciu – poručio je mali Brazilac.

Castrinho baš kao i prijatelj mu i suigrač Braguinho Eu posjeduje izniman glazbeni talent. Dječaci iz Rio de Janeira oduševljavaju glasom pjevajući uglavnom duhovne pjesme  i pjesme o životu te tako promoviraju i svoj nogometni klub Vila Croácia Senador Camará.

Kako smo već pisali, klub je osnovao 60-ih godina prošloga stoljeća hrvatski svećenik i misionar iz Hercegovine Damjan Rodin. Htio je dječake koji vole igrati nogomet barem malo sačuvati od loših utjecaja života u faveli. Trener Diogo da Costa Raymundo bori se na sve načine da djecu makne s ulice i dovede u klub u kojem je danas oko 120 dječaka.

Trener otkriva kako su dječacima potrebni novi dresovi, a svaka pomoć im je dobrodošla.

– Dječaci će i na najmanjoj pomoći biti zahvalni. Nadamo se da nismo zaboravljeni jer smo mali dio Hrvatske u velikom Brazilu. Uvijek ćemo s ljubavlju promovirati i predstavljati hrvatsko ime – kaže Diogo da Costa Raymondo.

Pomoći im možete  uplatom na račun: Santander:003 – Brasil rio de janeiro agencia:3959 conta corrente :01077893-7

Moguće im se i javiti putem Facebook stranice Vila Croácia Senador Camará

Fenix-magazin/MD