Home Društvo FOTO: Napokon uklonjena jedna od prijetnji pješacima i školarcima Širokog Brijega!

FOTO: Napokon uklonjena jedna od prijetnji pješacima i školarcima Širokog Brijega!

SHARE

U ranim jutarnji satima ove subote na blagdan Male Gospe, započelo je uklanjanje jednog dijela derutne kuće na zapadnom ulazu u Široki Brijeg koji je bio potencijalna opasnost za brojne pješake, a naročito školarce koji su prolazili “trotoarom” koji se nalazio uz tu kuću.

Mnogo puta se skretalo na ovaj problem, kako preko našeg tako i preko drugih medija gdje smo inzistirali da se riješi ovaj problem što prije, ali dani i godine su prolazile jer nije bilo kompromisa između vlasnika kuća i gradskih institucija. Nema ih ni sada nešto pretjerano, ali ide nabolje jer se ruši kvadrat po kvadrat, tako da se nadamo kako će sve biti sređeno u narednih 10-ak godina.

“S obzirom da je po svim urbanističkim planovima zapadni ulaz u grad dobrim dijelom uređen i to kroz sustav kanalizacije, nove prometnice s nogostupom, kružnih tokova i autobusnog kolodvora, pristupili smo završnoj fazi uređenja. Ta faza se odnosi na već započete pregovore s vlasnicima privatnih obiteljskih kuća („Soptine kuće“) koje se nalaze u ruševnom stanju i kao takve predstavljaju opasnost za sigurnost pješaka i sudionika u prometu, a istovremeno narušavaju zapadnu vizuru ulaska u grad” – kazali su iz Gradske uprave Široki Brijeg 19.prosinca 2017. godine, kada je uklonjena jedna od tih kuća.

Važno je da se krenulo s realizacijom koja će biti dogovorena sa vlasnicima objekata na obostranu korist, kao i to da će glavna prometnica ulaska u naš Široki Brijeg biti ljepša i sigurnija, a ne čekati nove izbore i na taj način riskirati popunjavanja crne kronike u medijskom prostoru.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info