Home Crna kronika Skandalozan potez Talijana izazvao nevjericu: Treba li mu zauvijek zabraniti utrkivanje?

Skandalozan potez Talijana izazvao nevjericu: Treba li mu zauvijek zabraniti utrkivanje?

SHARE
Talijanski motociklist Romano Fenati zaradio je diskvalifikaciju na utrci Moto 2 klase u Misanu, jer je na ravnom dijelu povukao kočnicu Stefanu Manziju. Mogao bi se naknadno suočiti s još težim posljedicama…

Vidjeli smo u motociklizmu posljednjih godina čitav niz različitih prljavih poteza i neodgovornosti na stazi, ali ono što je izveo Romano Fenati ove nedjelje prelazi sve granice.

Naime, 22-godišnji Talijan koji se može pohvaliti s deset pobjeda u Moto 3 klasi mora da je frustriran svojim rezultatima nakon prelaska u Moto 2 ove sezone pa je u Misanu zaradio ‘crnu zastavu’ usred utrke zbog skandaloznog povlačenja kočnice na ravnom dijelu Stefanu Manziju.

Napravio je to iz odmazde, jer mu se nije svidio duel sa sunarodnjakom u prethodnim zavojima, no za čin koji je pri velikoj brzini mogao srušiti Manzija nema opravdanja.

‘Ovo je nevjerojatan potez. Sad mu treba reći: pakiraj kofere, vidimo se sljedeće sezone,’ izjavio je bivši MotoGP vozač Colin Edwards koji smatra da je Fenati ugrozio život rivala svojim potezom.

Diskvalificiranom kontroverznom Talijanu prijeti dodatna suspenzija i ne bi bilo iznenađenje da ga više ne gledamo ove sezone, a možda ni doživotna kazna ne bi bila nepravedna…