Home Društvo Policajci u Hercegovini poslali priopćenje, evo što su poručili onima koji kritiziraju...

Policajci u Hercegovini poslali priopćenje, evo što su poručili onima koji kritiziraju njihov rad

SHARE

U noći 5/6.09.2018. godine, patrola policije PS Mostar Centar je radeći na redovnim poslovima i zadacima spriječila četiri osobe u izravnom izvršenju kaznenog djela. Tom prilikom su pokušali da iste liše slobode, nakon čega su od strane navedenih osoba izloženi ispaljenju hitaca iz vatrenog oružja, gdje je jedan policijski službenik i ranjen.

Tim povodom iz Sindikata policije HNŽ poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

”Ovo je očit primjer najtežeg i najozbiljnijeg rada policijskih službenika na terenu kom prilikom isti u cilju zaštite života i imovine građana izlažu i ono najvrijednije, svoj život.

Prije par dana mladi policajci koji su zasnovali radni odnos u MUP-u HNŽ, prilikom polaganja svečane izjave da u cilju zaštite života i imovine građana „neće žaliti svoj život“, što je jedan od njih, nažalost, ubrzo osjetio i u stvarnosti, jer je ranjeni policijski službenik upravo jedan od onih koji je dana 1. rujna 2018. godine zasnovao radni odnos u MUP-u HNŽ.

U posljednje vrijeme smo svjesni dosta čestim kritikama na rad policijskih službenika koje su u najvećoj mjeri zlonamjerne i bojimo se da mnogi neće ili ne žele da vide ove teške strane policijskog posla, kada je potrebno intervenirati prema osobama koje su do te mjere ogrezli u kriminalu da su spremne na sve, pa kao što vidimo i direktnu upotrebu vatrenog oružja prema policijskim službenicima.

Ovom prilikom ozlijeđenom policijskom službeniku želimo što bolji i brži oporavak kako bi se na što kvalitetniji način pridružio svojim kolegama u obavljanju redovnih poslova i zadataka, a njegovoj obitelji šaljemo tople pozdrave uz želju da budu ponosni na njega kao što smo i mi.

Svim policijskim službenicima želimo da ne dolaze u ove, po policajce, najteže situacije.

Od Uprave policije MUP-a HNŽ-a tražimo da nastavi u pravcu što kvalitetnijeg opremanja policijskih službenika materijalno tehničkim sredstvima kako bi bili dodatno zaštićeni prilikom obavljanja poslova i zadataka”, istaknuli su iz ovog Sindikata, prenosi portal Rama-prozor.info.