Home Zanimljivosti SPASONOSNO ORUŽJE Ako nisi, učini: Tko je ovo učinio iskrena srca –...

SPASONOSNO ORUŽJE Ako nisi, učini: Tko je ovo učinio iskrena srca – osigurao je vječno spasenje!

SHARE

Sve poruke Gospe iz Fatime, pastirićima pa i svijetu svojevrsna su detaljna priprema čovječanstva na borbu, jer kako Sotona grijehom jača u svijetu, tako božanska vojska formira svoje redove – do posljednje bitke.

Ako mislite da niste važni, varate se, jer svako srce Bogu je važno i preko svakog srca i svakog čovjeka Bog želi djelovati – svakoga spasiti.

Uloga je naša predati se Bogu i boriti se protiv sotone. I ta borba u kojoj nismo sami ili još bolje u kojoj mi niti ne sudjelujemo, već sam Bog preko nas (ako mu dopustimo) pobjeđuje i vodi nas – u vječno spasenje.

To  je obećanje Boga Živoga. No, jedan od načina kako osigurati vječnost na ovoj zemlji je svakako dubinsko, iskreno i ponizno predanje u srce Blaženoj Djevici Mariji – jer sigurnijeg puta do Isusa Krista u ovim olujnim vremenima u kojim se potapaju čak i izabranici Božji – jednostavno nema.

Njezino srce sigurno je utočište svim ljudima i zbog toga njezine riječi koje je izgovorila sestri Luciji u Fatimi nisu ništa drugo nego recept spasenja. Naravno ne radi se o formalnosti, već o apsolutnom predanju!

“Kćeri moja, vidi moje srce okrunjeno trnjem, kojim ga nezahvalni ljudi stalno ranjavaju uvredama, psovkama i nezahvalnošću.

Potrudi se barem Ti, utješi me i razglasi kako onome tko se tijekom pet mjeseci bude na prvu subotu ispovjedio, pričestio, izmolio krunicu i sa mnom tijekom 15 minuta razmatrao svih petnaest otajstava krunice, u nakani da čini pokoru, obećavam da će na svom smrtnom času primiti potrebne milosti za spasenje svoje duše. Te duše Bog će ljubiti poput cvijeća koje sam pripremila za ukras Njegovom prijestolju“, piše Dnevno.hr