Home Crna kronika Sud donio odluku u slučaju čedomorstva koje je zgrozilo Hercegovinu

Sud donio odluku u slučaju čedomorstva koje je zgrozilo Hercegovinu

SHARE

Županijski sud u Mostaru je donio rješenje kojim se određuje jednomjesečni pritvor za 56-godišnjaka iz Gruda koji se sumnjiči da je ubio novorođenče, javio je danas Faktor.ba.

Podsjetimo, čitav slučaj je otkriven kada je nestanak bebe, rođene 2. rujna, policiji prijavio otac majke (27) djeteta, jer je ostatku obitelji bilo čudno kako to da bebe nema, a iz rodilišta je 6. rujna otpuštena sasvim zdrava.

Nakon razgovora s policijom, otac bebe Miroslav Šimić odveo je policiju do grmlja gdje su bacili dijete, piše 24sata.hr

– M. Š. se sumnjiči da je dana 6. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da liše života svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara te bacio košaru u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed ozljeda nanesenih ovim činom kod novorođenčeta je nastupila smrt – priopćeno je iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Mrtvo novorođenče je pronađeno u srijedu pored ceste Mostar-Čitluk. Utvrđeno je da je dječak rođen prije više od tjedan dana te da su ga roditelji bacili u grmlje u mjestu Miljkovići. Mrtvo tijelo su pronašli policajci.

Šimić i njegova supruga imaju troje maloljetne djece, a koju im je nakon ovog šokantnog događaja oduzeo Centar za socijalni rad iz Gruda.

– Djecu smo smjestili u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužilaštvu u Mostaru – rekao je Veselko Pezer, direktor Centra.