Home Crna kronika Beba dobila temperaturu, na putu do bolnice umrla… Otac Filip se izbo...

Beba dobila temperaturu, na putu do bolnice umrla… Otac Filip se izbo 19 puta nožem

SHARE

Filip Lakatuš (19) iz Srpske Crnje u Srbiji ubo se nožem 19 puta ispred prijamnog odjeljenja Opće bolnice u Kikindi kada je saznao da je njegov devetomjesečni sin Laris umro zbog povišene temperature, koju je dobio zbog rasta prvih zuba.

Tragedija se dogodila kada je Filip sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje stigao u bolnicu sa bolesnom bebom, koja je na putu do bolnice prestala disati. Bezuspješno je pokušana reanimacija, a otac djeteta se izbo nožem na vratima bolnice kada mu je saopćena tragična vijest.

Liječnici su mu odmah ukazali pomoć i uputili ga na liječenje u Sremsku Kamenicu.

Obitelj Filipa Lakatuša kaže da ništa nije upućivalo da će zbog rasta zubića i povišene temperature Laris izgubiti životnu bitku na putu od Srpske Crnje do Kikinde. Izdahnuo je samo dan nakon što je pušten iz bolnice u Zrenjaninu.

– Rasli su mu zubići i imao je temperaturu kada su ga odveli kod liječnika. Dobio je uputnicu za bolnicu u Zrenjaninu, gdje su mu prepisali čepiće, „brufen” i praškove, kroz plač priča Larisov pradjed Ostoja Jovanović.

Rodica Božica Tomini kaže da njegovo maleno srce nije izdržalo.

– U jednom trenutku je počeo poprimati plavu boju u predjelu usana kada je stigao kući. Pokušala sam ga održavti u životu dok ne stignu u kikindsku bolnicu, ali je nažalost naš Laris preminuo, kaže Božica.

Larisov pradjed Ostoja tužno konstatira da je u pitanju velika nepravda prema njegovom praunuku.

– Dan prije smrti se igrao u kući, bio je veseo. Zašto se to meni nije desilo, to je velika nepravda, kaže pradjed.

Filip je nožem ozlijedio plućnu i srčanu maramicu sa dva uboda, a 17 puta se ubo u stomak i sebi je nanio teške ozljede. Preživio je operaciju koja je trajala 12 sati, piše Večernji list.

Mali Laris Lakatuš na vječni počinak ispraćen je 12. rujna u Srpskoj Crnji.