Home Kultura Hercegovka u Zagrebu predstavlja knjigu o izopačenom čovječanstvu

Hercegovka u Zagrebu predstavlja knjigu o izopačenom čovječanstvu

SHARE

Ovo je knjiga u kojoj se mogu naći krici i vapaji iz svakodnevnice našega života, primjeri nas​,​ kako živimo u dobu koje se okrutno odnosi prema pojedincima.

”Izopačeno čovječanstvo” autorice Žane Alpeze, bit će predstavljeno u Zagrebu. Promocija knjige će se održati 4. listopada u 18 sati u organizaciji ‘’Tribine Grada Zagreba’’, na  lokaciji Kaptol 27.

Recezenti knjige su dr. sc. Božo Skoko, dr. sc. Mirela Holy i Željko Šiljeg, dok će pak istu, izuzev autorice, predstaviti  osobe iz javnog i kulturnog života.

Knjiga „Izopačeno čovječanstvo“ je skup kolumni koje je autorica Žana Alpeza pisala za medije u Hrvatskoj BiH i Srbiji  u zadnjih godinu i pol dana. Riječ je o psihologiji, filozofiji, problemima laži, patologije, licemjerstva i beznađa u svakodnevnom životu iz perspektive autorice.

Ovo je knjiga u kojoj se mogu naći krici i vapaji iz svakodnevnice našega života, primjeri nas, kako živimo u dobu koje se okrutno odnosi prema pojedincima. Autorica, koja inače dolazi iz Gruda, razmatra odnos dobra i zla ne kroz apstraktne, metafizičke odnose, već kao stvarnost što nas svakodnevno okružuje, kroz naš odnos prema onima koji su u raljama zla nepravednog društva.

U knjizi se navode primjeri u osamljenima, izgubljenima, osobama sa psihičkim poteškoćama, osobama sa invaliditetom, okrutnostima prema životinjama, naš odnos prema siromašnima,odnos prema nemoćnima i puno drugoga, piše Maxportal.hr