Home Društvo NEĆETE VJEROVATI: Znate li koliko godina ima najmlađi korisnik partizanske mirovine?

NEĆETE VJEROVATI: Znate li koliko godina ima najmlađi korisnik partizanske mirovine?

SHARE

Najmlađi korisnik ”boračke penzije” ima samo 12 godina!

Medijska ofenziva

Nameću se kulturne, jezične, uljudbene norme i ponašanja koja nisu svojstvena hrvatskom puku. Stvaranje športskih liga, Big-Brothermultinacionalnih Big Brothera, nakaradnih sapunica u kojima se nameće srpski jezik, kadroviranjem i postavljanjem kadra koji na nacionalnoj TV prikazuje mahom serije, filmove, i emisije koje veličaju jugoslavensku veličinu i jugonostalgičarsko-balkanske i partizanske dominacije. S, naravno, napomenom da mediji u Hrvatskoj nisu u rukama nacije nego stranih korporacija

Estradna ofenziva

Još u jeku Domovinskog rata u glavnom gradu Hrvatske su kršni momci iz krim miljea započeli sa otvaranjem narodnjačkih klubova u kojima su hrvatsku mladež, posebice onu koja srećom nije na vlastitoj koži osjetila ratne strahote dojili srpskim melosom i harmonikom dugmetarom. Sve to pod izlikom „nije muzika ništa kriva“. Ti isti momci, ispostavilo se kasnije, bili su, a čini se da još uvijek jesu, pod palicom tajnih službi i njenog kadra koji ih je svojom pozicijom u strukturama nove vlasti štitila svim sredstvima dok nisu počeli svojom lakomošću gristi ruku koja ih je postavila. Nastavak te ofenzive danas se vidi kroz djelovanje i suradnju „hrvatskih“ estradnjaka koji ugošćuju srpske kolege i to one sa čijim su pjesmama na usnama četničke horde palile i žarile po Hrvatskoj. Ispada da je točna ona „Zašto kod nas još od prije samo srbin pjevat smije… by Dario Plevnik“. Širom Lijepe Naše održavaju se koncerti na kojima naša mladež usvaja „reči“cajke i „kulturu“ dojučerašnjeg agresora, a mi kakvi jesmo ne obaziremo se na to kao država sa ciljem zaštite kulturne autonomije i očuvanjem baštine.

Politička ofenziva

„Drugovi iz Komiteta“ koji su bili i jesu po svojoj vokaciji u svakoj stranci i vlasti kroz političke kanale i institiucije pisali su i pišu, te donose politiku “drugova”. Neprimjerena izmjena ustavnih odredbi na način da se ustav prilagodi dnevnopolitičkim ambicijama trenutne vlasti i nedostatak nacionalne strategije u svim segmentima je rezultat rada tih istih „drugova iz Komiteta“, koji su samo zamijenili partijske knjižice stranačkim iskaznicama. Ubacivanje svojih „elemenata“ koji su zbog nekih svojih grijeha dužni slušati te iste „drugove“ u braniteljsku populaciju, stvaranjem Zakona o udrugama još poratnih godina koji je za cilj imao stvoriti masu „neovisnih“ udruga koje bi u datom trenutku bili sredstvo provođenja politike „zavadi pa vladaj“ je jedan od modela i modusa djelovanja „službe“ koja se duboko ukorijenila u sve strukture novonastale hrvatske države zakone koji su stvorili preduvjete da hrvatskom iz sjene vladaju „nevladine“ organizacije. Organizacije koje promiču tezu izjednačavanja krivnje agresora i žrtve, samo što one nisu nevladine nego se financiraju od europskih i drugih vlada. Političari su dopustili da tuđa zastava bude istaknuta na hrvatskim institucijama, po nama, vojnicima, poznatim pravilima, zastava se na tuđem teritoriju i objektima postavlja kad se taj teritorij zauzme i i okupira. Velikosrpski plan povezivanja koridora Knin-Banjaluka-Beograd nastavlja se i dalje zapostavljanjem hrvatskog puka u BiH i stavljanjem na margine unutrašnje i vanjske Hrvatske politike. Neprimjerena izmjena ustavnih odredbi na način da se ustav prilagodi dnevnopolitičkim ambicijama trenutne vlasti i nedostatak nacionalne strategije u svim segmentima je rezultat rada tih istih „drugova iz Komiteta“, koji su samo zamijenili partijske knjižice stranačkim iskaznicama. Ubacivanje svojih „elemenata“ koji su zbog nekih svojih grijeha dužni slušati te iste „drugove“ u braniteljsku populaciju, stvaranjem Zakona o udrugama još poratnih godina koji je za cilj imao stvoriti masu „neovisnih“dodik i josipovic udruga koje bi u datom trenutku bili sredstvo provođenja politike „zavadi pa vladaj“ je jedan od modela i modusa djelovanja „službe“ koja se duboko ukorijenila u sve strukture novonastale hrvatske države.

Finacijska ofenziva

Već ranije spomenuti drugovi su stvorili i ozakonili pljačku i privatizaciju tvrtki, zatim su nastavili prodajom banaka i uvođenjem monetarne politike koja od nacije stvara dužničko roblje. Preuzmi, privatiziraj, opljačkaj, zaduži i rasprodaj a ljude izbaci na cestu je uhodani model djelovanja. Donošenje ovršnih zakona koji deru kožu s leđa običnom čovjeku. a tajkuni budu izuzeti, posebice oni čije tvrtke imaju pokrovitelje u inozemnim korporacijama. Uvoznički lobi koji je zahvaljujući podložničkoj i anacionalnoj organizaciji poreza i nameta na uvezenu robu deklasirao hrvatske proizvode i proizvođače. Dopuštanje i ozakonjenje enormnih kamatnih stopa, i do tri puta većih nego u istim bankama u Europi sa čime se u koheziji s otkazima stvara hrvatska sirotinja. Neprimjereno i nepotrebno zaduživanje sa cijem stvaranja virtualnog gospodarstva i fiktivne sposobnosti vlada da čine ono što im je temeljni cilj a to je da su dužni stvoriti uvjete kako bi svaki čovjek mogao zarađivati i živjeti od znoja ruku svojih. Stvaranje tajkuna koji voze skupe aute i jahte a da nisu platili obveze prema državi i radniku kao posljedicu ima još veću društvenu podjelu. Sve su to odradili „drugovi iz Komiteta“ koji su i onoj državi bili na povlaštenim položajima unutar Partije, poduzeća i sigurnosnog sustava.

Pravna agresija

Kao što su i obećali svojim mentorima iz Srbije, a kasnije i iz Europe, „drugovi“ su odustali od naplata ratnih šteta koje bi Srbija trebala isplatiti Hrvatskoj, nisu se zauzeli za povrat još uvjek okupiranih dijelova hrvatskoga teritorija, zadužili su se kakobranitelji u tamnici bi dojučerašnjem agresoru i njegovim simpatizerima te podupirateljima obnovili kuće koje su sami porušili i osigurali im povratak na teritorij koji su željeli zauzeti ratom. Dopustili su kriminalizaciju Domovinskog Rata i uhićenja najsvetijih simbola hrvatske obrane, hrvatskih generala, nastavljaju sa progonom i postupcima protiv hrvatskih branitelja. Organizirali su i dopustili da Srbija preuzme nadležnost nad istragama, ali i provođenje istraga svih možebitnih ratnih zločina i to u svim državama prostora bivše Jugoslavije i to na način da to provode istražitelji iz Srbije, što je po nama nedopustivo.

Dok prosrpski dio Europske unije likuje pobjedom nad Haškim sudom oslobodivši četničkog vojvodu, a istodobno prstom upire u hrvatske stradalnike kao nametnike hrvatskog društva i državnog proračuna, petokolonaška ekipa na čelu sa Mesićima, Jovanovićima, Milanovićima, Pusićima kao i „hrvatskim“ udrugama poput Documente i Antifašističke lige RH te uz ideološki i svjetonazorski savez s prijateljskom udrugom „Veritas“ Save Štrbca iz susjedne nam Srbije, kroz povijest stvaranja hrvatske države nameću silne proračunske obveze i dugove koje će generacijama iscrpljivati hrvatski narod.

Nabrojimo ih redom, a potom za svaku pojedinačno obrazložimo vidljive financijske posljedice na državni proračun RH. U početcima stvaranja hrvatske države dok je hrvatska mladost ginula u obrani i težnji za samostalnom Hrvatskom, tadašnji politički establišment preuzima ukazom, od strane onih koji razaraju i ubijaju Hrvatske građane (odnosno tzv. Jugoslavije) dva zakona vrlo „degutantnog“ značenja i s obveza federacije prebacujuih na trošak i obvezu državnog proračuna RH.

28. lipnja 1991.godine … Zakon o obvezama federacije za mirovine boraca NOR-a u Odluci

Hrvatskog sabora Klasa: 011-01/91- 01/106, Urbroj: 71-91- 1 od 28. lipnja 1991 godine, gdje se „Ukazom o proglašenju Zakona o preuzimanju saveznih zakona iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja koji se u RH primjenjuju kao republički zakoni“, prava umirovljenih sudionika NOR-a zadržavaju u istom omjeru i pravima kao što su bila definirana i u SFRJ i postaju obveza proračuna RH. – kako to da još i nakon sedamdeset godina od završetka II. svjetskog rata postoji 19.492 korisnika mirovine po statusu „sudionici NOR-a“ ?

– kako to da najmlađi korisnik „boračke penzije“ ima samo 71 godinu ?

– kako to da najmlađi korisnik obiteljske „boračke penzije“ ima samo 12 godina ? A kako izgleda „njihov“ Zakon i tko sve stoji u nasljednom redu sudionika NOR-a?

Čl. 31.

Članovi porodice palog borca iz čl.13. stav. 2. tačka 2. ovog zakona, članovi porodice vojnog invalida od I.do VII. grupe iz čl. 14. tačka 2. ovog zakona, kao i brat, sestra i unuk palog borca iz čl.13. stav. 2. tačka 3. ovog zakona imaju pravo na porodičnu invalidninu iako su članovi uže porodice ostvarili ovo pravo. Uzimajući u obzir da je obveza isplate mirovina borcima NOR-a nametnuta obveza na teret državnogproračuna RH, da se u državni proračun RH za te osobe nikada nije uplaćivala niti jedna kuna doprinosa i uz zračun troška na godišnjoj razini od oko 934 milijuna kuna koliko je potrebno za isplatu dolazimo do činjenice da je u dvadeset pet godina samostalnosti RH svoj državni proračun oštetila za dvadeset četiri (24) milijarde kuna.

31. prosinca 1991.godine … Zakon o preuzimanju saveznog zakona iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja vojnih osiguranika (osmišljen za pripadnike JNA) Dolaskom na vlast Kukuriku koalicije zajedno s udruženim prosrpskim i antifašističkim udrugama te uz svesrdnu podršku njihovog srpskog partnera u obliku stranke poštenih namjera SDSS-a, već i onako osakaćenom državnom proračunu RH i napaćenim i osiromašenim građanima RH nameću još dva tereta, ničim uvjetovanim osim njihovom neizmjernom brigom za one koji su uništavali i razarali Hrvatsku.

Uzimajući u obzir da je i ova obveza isplate mirovina vojnim osiguranicima JNA nametnuta obveza na teret državnog proračuna RH, te da se u državni proračun RH za te osobe nikada nije uplaćivala niti jednakuna doprinosa, a uz izračun troška na godišnjoj razini od oko 290 milijuna kuna koje su potrebne zaisplatu, dolazimo do činjenice da je u dvadeset pet godina samostalnosti RH svoj državni proračun oštetilaza sedam (7) milijardi kuna.Nažalost to nije zadnja riječ od strane JNA koja putem mirovinskog sustava iscrpljuje Hrvatsku i hrvatski narod. Dobro prikrivena i nikada objavljivana tajna odnosi se i na sukcesijske ugovore kojima je RH preuzela isplate bivšim, još prije Domovinskog rata umirovljenim pripadnicima JNA te bivšim službenicima u saveznim tijelima bivše SFRJ. Takvih po statističkim tablicama HZMO-a ima preko 150.000 tisuća s prosječnim mirovinama od 750.00 kuna. Ali i uz tako mali iznos mirovine, dobivamo podatak da je po ovoj osnovi za dvadeset pet proteklih godina isplaćeno preko trideset tri (33) milijarde kuna.

Zaključno, sukcesijski ugovori i preuzeti Zakon, za korisnike istog predznaka – JNA, po te dvije osnove hrvatski državni proračun u proteklih dvadeset pet godina koštali su četrdeset (40) milijardi kuna.

Najžalosnije u cijeloj toj priči je što su razno razne hrvatske antifašističke platforme u očima hrvatskih građana uspjele hrvatske branitelje predstaviti kao glavne antidržavne elemente, dok su od gore navedenih skupina pripadnika, JNA i boraca NOR-a stvorili poštene i radišne građane bez mrlje na obrazu.

25.travnja 2013.godine … Odluka o izmjenama i dopunama Zakona o područjima posebne državne skrbi.

Zakon o područjima posebne državne skrbi iz 2003 godine mijenjaju Odlukom o „dopunama i izmjenama“ pretvarajući ga u katastrofu Hrvatskog državnog proračuna. Naime spomenutim izmjenama od 25. Travnja 2013. godine, Zakon potpisan od strane ljubitelja „partizanskih kapica“ i tadašnjeg predsjednika RH Ive Josipovića, mijenja se i nadopunjuje u članku 12a dopunom da na stambeno zbrinjavanje, osim izbjeglica, prognanika i povratnika, po novim kriterijima imaju i bivši korisnici stanarskog prava. Iako je Vlada Zorana Milanovića i njegovi antifašistički partneri, hrvatskom narodu predstavila jednustranu priče, činjenice su bitno drugačije. Europa za one koji su samovoljno napustili svoje stanove i time izgubili stanarska prava ne tereti za njihovo zbrinjavanje države nasljednice. Svakako, još je jednom vrlo bitno napomenuti, da ta radnja nije proistekla iz obveze RH prema EU već je poklon i dobra volja gore navedenih osoba i udruga, a sve s jedinim ciljem; financijskim uništavanjem RH.

Radi boljeg prikaza koliko takva „egzibicija“ i poklon države njezinim nelojalnim građanima košta, prije novo nametnutih „lojalnih“ korisnika stanarskih prava, možemo uzeti službenu izjavu Ivice Preskara iz 2013. godine, „načelnika Sektora za stambeno zbrinjavanje“ koji navodi da je regionalni stambeni program nastavak nacionalnog programa Hrvatske u koji je već uloženo više od šest (6) milijardi eura ili četrdeset pet (45) milijardi kuna sa čime je zbrinuto 3.540 „porodica“.

1.siječnja 2014.godine … Zakon o mirovinskom osiguranju

Analizom još niza drugih vidova anacionalnog i antihrvatskog djelovanja tog političkog korpusa uglavljenog u hrvatsko biće mogli bismo Vam napisati elaborate o tomu, no dovoljno je da se dokopate srpskog Memoranduma SANU 2 i vidjet ćete da smo u pravu.

Još jedan vrlo bitan element o kojemu šute sve dosadašnje Vlade i predsjednici Hrvatske je potraživanje naknade za ratne štetekoju su učinile JNA i Srbija na području Hrvatske. Nažalost kao i u svim ostalim slučajevima namećući krivnju hrvatskom narodu, antifašistički elementi udruženi u udruge, platforme, a po najnovijem i lige uspjeli su stvoriti klimu u kojoj malo građana razmišlja o toj činjenici. Prema podacima Ministarstva rada i socijalne skrbi od 1991. do 1999. godine izravna ratna šteta ugospodarstvu i na objektima iznosila je preko dvjesto trideset šest milijardi kuna, točnije236.431.568.000 kuna ili 65.350.635.000 DEM.

U isto vrijeme nematerijalna šteta u vidu izdataka za žrtve i stradalnike Domovinskog rata te branitelje po raznim osnovama iznosili su do tog razdoblja još dodatnih trideset šest (36) milijardi kuna.

Z A K L J U Č A K

Nažalost za sve hrvatske građane, antifašističke snage koje su se putem udruga i platformi uspjele infiltrirati u sve pore Hrvatskog društva uz predvodnicu sa SDP-om, HNS-om, SDSS-om i ostalim koalicijskim partnerima Kukuriku koalicije i ideološkim prijateljem Savom Štrbcem iz Srbije, uspjele su svojim medijskim angažmanom nametnuti krivnju hrvatskom narodu, a svojim radnjama i zakonskim rješenjima slomiti i financijski uništiti omraženu im tvorevinu „samostalnu Republiku Hrvatsku“. Šutnjom i odobravanjem ne samo da uništavaju hrvatski narod već uništavaju i svaki nadu i svjetliju budućnost našoj hrvatskoj djeci za bolje sutra. Stoga pod hitno treba ukinuti sve postojeće zakone koji nisu dio europskih propisa, a koji svojim postupcima obezvrjeđuju Domovinski rat, uništavaju Državni proračun RH i nagrađuju agresora te zatražiti povrat svih sredstava uloženih u mirovine koje nisu doprinosima pokrivene u Hrvatskoj od strane fondafederacije u čijem su se sastavu nalazile do preuzimanja. U protivnom Hrvatska država na veselje svih antifašističkih elemenata neće još dugo postojati. A Vi slobodno zbrojite sve cifre koje su se kroz samo ove zakone u porteklih 25 godina izvukle iz RH, pridodajte one koje su ukradene kroz pretvorbu i privatizaciju, i vidjet ćete silne milijarde dolara koje nedostaju kako bi Hrvatska bila ona davno obećana zemlja poput Švicarske, zaključio je naš sugovornik Guido Hornik

Vlasti se, Vlade i predsjednici kao i stranke na vlasti mijenjaju ali stanje ostaje isto, i dalje na štetu Hrvatske i Hrvata…

Bog Vas Blagoslovio uz poruku „ U mislima Domovina, u srcu odanost , u desnici snaga“. Ako dvojite, ako ste posustali i izgubili nadu, ustanite ponosno i recite sebi: „Ja sam HRVAT,unuk HRVATA, sin HRVATA i otac HRVATA, dio sam tisućljetne loze ratnika čuvara HRVATSKE i Hrvata , uz mene je svemogući Bog, a njegova ruka vodi moj put i mač. Ne tražim tuđe samo branim svoje i u tome leži moja snaga. Vjera, Ljubav i Domovina mojoj su duši hrana”.

U Ime H.V.R ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček