Home Politika NISKA KAMPANJA “Zar će ustaška unuka da vodi Srbe”

NISKA KAMPANJA “Zar će ustaška unuka da vodi Srbe”

SHARE

Apsolutno demantiram navode medijskog tima Vukote Govedarice, ne zbog sebe, o meni se već sve zna, već zbog poštovanja prema svojoj obitelji na koju sam ponosna i građanima koji ne zaslužuju da slušaju vaše bljuvotine, istakla je u svom priopćenju predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, nakon što ju je Govedarica proglasio ustaškom unukom. 

Podsjetimo, Govedarica je komentirajući Cvijanović za nju rekao; ”Zar jedna ustaška unuka može da vodi srpski narod? I zar može bilo kome pričati o srpstvu i časti?”, .

“Zar ona, čiji je djed Pejo Marić bio ustaški satnik koji je satirao i palio srpska sela oko Dervente, a ujak borac Hrvatskog vijeća obrane, da pominje otadžbinski rat?! Ako išta zna o Vozući i koridoru, kao što se hvali, vjerovatno zna iz priča koje joj je ujak pričao. A ako je Hercegovka, sigurno nije iz istočne, nego zapadne Hercegovine, ili Herceg-Bosne, kako je njeni zovu”, kazao je ranije predsjednički kandidat SzP Vukota Govedarica.

Uslijedio je odgovor Cvijanović, u kojem je navela kako SzP-ovci hodaju po grobljima i ispisuju najsramnije stranice višestranačja u RS-u.

Nemam nikoga u rodu tko se zove Ivo Marić, a vi tvrdite da mi je to ujak. Što se tiče Peje Marića koga spominjete, već sam vam poručila da ste zalutali.

Rekli su mi da hodate po nekim grobljima, tražeći kako vi kažete, neke ustaške grobove, uključujući i nekog tko bi bio Pejo Marić, kako biste “pokazali” da su tu sahranjeni moji preci. Rekoh vam da tražite na pogrešnim grobljima. Sram vas bilo zbog toga!

Isto sam vam poručila kad ste mi sinove pokušali uvući u priču o stradanju Davida Dragičevića. Sram neka vas bilo i zbog toga!

Od toga što vi radite postidio bi se i sam Goebbels, jer svojom kampanjom upravo ispisujete najsramnije stranice višestranačkog života u Republici Srpskoj. Pokušavajući me oblatititi na ovaj način, vi mislite kako time možete spasiti svog neuspjelog predsjedničkog kandidata, najviše zbog toga što mu se, s pravom, pripisuje, dezerterski status.

Naši pošteni i savjesni građani su mi s terena dojavljivali kako ste im nudili pare da kažu nešto prljavo o meni u kameru što bi me diskreditiralo.

To što sa vama nisam polemizirala na tu temu, vi zovete mukom, a ja sam smatrala i smatram kako se ne trebam s vama valjati u istom blatu.

Vašem predsjedničkom kandidatu preporučujem da obiđe groblja u Republici Srpskoj i pogleda imena svojih vršnjaka koji život dadoše za Republiku Srpsku i koja su zlatnim slovima ispisna na grobnicama. Ako mu je susret sa istinom težak na grobljima, neka obiđe fakultete i studentske domove, i stane pred ploče s imenima njegovih stradalih vršnjaka u ratu, i duboko se pokloni sjeni heroja, i zahvali subini što mu je omogućila da cijeli rat mirno živi u Srbiji.

I neću sebi ni svom medijskom timu dozvoliti da se bavi obitelji Vukote Govedarice, jer to nije dostojno ni čovjeka, ni politike za koju se zalažem. Ali ću reći da zbog brutalnosti kampanje koju vodite Vukota Govedarica zaslužuje da isto tako bude poražen – brutalno!, navodi se u priopćenju Željke Cvijanović.