Home Društvo OPREZ: Radimir Čačić opet na cesti!

OPREZ: Radimir Čačić opet na cesti!

SHARE

Ja zaista više nisam u mogućnosti voziti, pa makar ni od parkinga do parkinga, rekao je bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić krajem 2011.

Izjave koje spominjemo izgovorio je dan nakon što je opet imao prometnu nesreću na uglu Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića u Zagrebu. Nasreću, samo s materijalnom štetom. Godinu dana prije sudjelovao je prometnoj u Mađarskoj, gdje je život izgubilo dvoje ljudi, za što je odležao 13 mjeseci. Čitatelji su ga u ponedjeljak snimili na zagrebačkoj obilaznici oko 16 sati kako usred kolone izlazi iz automobila, poseže za vodom u gepeku te se vraća na vozačko mjesto. Pitali smo ga kad je istekla kazna zbog koje tri godine nije smio za volan, pa je rekao: “Ima dvije godine”.

– Znači li to da sad vozite?

– Da, rijetko – odgovorio je.

– Kažu čitatelji da niste vozili brže od 80 kilometara na sat. Je li vam stresno sjesti za volan?

– Nije, zašto? – uzvraća kratko.

– Pa zato što ste 2011. izjavili da više nikad neće sjesti za volan i da će ćete imati po dva vozača.

– Ja to u životu nisam rekao – uzvratio je.

– Kako ne? Pa postoje videozapisi – pojasnili smo mu.

– Sumnjam. Možda sam bio pod nekim stresom – rekao je.

foto: 24sata/24sataDanas vozi srebrnu Škodu. Čačić je 2006. otvorio dušu 24sata i ekskluzivno ispričao o tri prometne “totalke”, koje je preživio bez ogrebotine. Tad je imao 39 godina vozačkog staža. Prvu tešku nesreću doživio je 1974., kad je zaspao za volanom na putu u Vinkovce. Udario je u kosinu i rotirao se. Potom je 2003. za volanom od pada tlaka izgubio svijest. Udario je u stražnji kotač tegljača. Između tih nesreća i njemu se u auto zabio tegljač, no o tome nije želio pričati. Prošlo je više od pola stoljeća otkad je položio vozački.