Home Politika VIDEO Obračun Plenkovića i Brune Esih: Dobili ste mandat mojom greškom; Molit...

VIDEO Obračun Plenkovića i Brune Esih: Dobili ste mandat mojom greškom; Molit ćete Boga uskoro da nas doista nema, budite muško

SHARE

Zastupnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih pitala je na aktualnom prijepodnevu premijera Plenkovića kada će biti provjereni potpisi za referendum GI ‘Narod odlučuje’ o izmjenama izbornih pravila. Kaže da je volja naroda iskazana u 406 tisuća potpisa i pitala “Koliko dugo nas mislite držati taocima vaše romance s Miloradom Pupovcem?”.

Plenković je odgovorio čestitkom zastupnici Esih na prvom postavljenom zastupničkom pitanju u dvije godine mandata. “Dobro da vaši birači znaju da u tijelu u kojem ste izabrali nećete napraviti ništa, nula”, rekao je Plenković.

Dodao je da je Esih dobila mandat njegovom greškom i greškom Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Ja da sam vas poznavao ne biste bili na listi, da narod zna, na koji se vi pozivate. Što se tiče referendumskih inicjativa, meni tražite neke interne dileme i pitalice, ja ih nemam. Imam okvir koji se zove zakon, koji očito nije najbolji, nije rađen u vrijeme moje Vlade. Pun je praznina pa ga oni koji prikupljaju potpise mogu rastezljivo tumačiti. Možete imati rok pa nakon toga odugovlačiti koliko hoćete. Dok su se skupljali potpisi ja nisam rekao niti jednu riječ ni za ni protiv. Tako to rade ozbiljni i odgovorni državnici…”, rekao je Plenković poručivši da se on i ministar Kuščević ne bude ujutro s ambicijom kršenja zakona.

“Ja sam savršeno zadovoljna s vašim odgovorom. Točno sam znala što ćete reći, ne zanima me što ćete reći o mom radu i stranci, da sam to htjela ostala bi u klubu HDZ-a. Molit ćete Boga uskoro da nas doista nema. Ukoliko mislite da je ovo smjer koji će vas odvesti u drugi mandat, ja vam bacam rukavicu, raspišite izbore, budite muško, a ja ću biti žensko… Znamo vaše prethodnike kojima su čuvali leđa, a kasnije su leđa bila puna noževa. Niste za valjanje u blatu, nabavite si padobran”, poručila je Esih.

Rekla je i da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković spriječio nju i njene stranačke kolege da dođu na Vinkovačke jeseni kako bi premijer mogao plesati kolo u miru.

“To je gnjusna laž koju je spomenuo Hasanbegović, to je najobičnija neistina , sram vas bilo”, rekao je pak Jandroković.