Home Nekategorizirano Ova žena je pokrenula klub Mladih zgodnih udovica

Ova žena je pokrenula klub Mladih zgodnih udovica

SHARE

Nora McInerny američka je spisateljica koja je u kratkom periodu prošla kroz tešku životnu situaciju, ali je od toga odlučila napraviti najbolje što zna.

Nora je izgubila supruga koji je obolio od raka. Borba je bila teška, ali, kako i sama navodi na svojoj stranici, zajedno su prolazili svaki težak trenutak, čak i zajedno pisali osmrtnicu.

Razgovarali su o smrti i o nastavku njenog života, a ona je shvatila da ‘prelazak preko toga’ nije tako jednostavna stvar kako svi prikazuju i da na neki način mora pomoći sebi i drugim udovicama.

Smrt je kao pojam jako teška i razgovor o njoj nas u sekundi može dovesti do suza. Ono što Nora želi je smanjiti enigmu na taj pojam i pokazati drugima da je smrt ipak dio života i da nakon nje neki ostaju na životu kojeg i dalje trebaju ispuniti divnim stvarima.

Nora nakon suprugove smrti nije željela biti ni u kakvoj grupi, a nije ni slušala prijateljice i kolege koji su ju pokušali spojiti s drugim muškarcima. “Nisam željela biti u nekom klubu za podršku jer nisam mogla podnijeti da mi to treba. Željela sam da je moj suprug još živ.”, napisala je na svojoj stranici. Ovo je razmišljanje kroz koje vjerojatno prolaze mnoge žene nakon ovakvog gubitka.

OTVORILA JE KLUB ZA MLADE ZGODNE UDOVICE

Na nagovor prijateljice, i sada suradnice, Nora je otvorila klub za mlade zgodne udovice naziva Hot Young Widows Club. Ova grupa nije namijenjena samo za mlade žene koje su izgubile muževe, već je namijenjena svim ženama, muškarcima, heteroseksualnim ili homoseksualnim osobama koje su izgubile svog partnera ili partnericu. Ne zanima ih jeste li bili u braku ili niste jer su tu isključivo da vam pomognu da se lakše nosite s gubitkom. To rade kroz izmjenu iskustava i razgovorima koji s vremenom pomognu da se osjećate kao dio zajednice i kao da niste same.

Osim toga, Nora vodi i podcast ‘Užasno, hvala na pitanju’ preko kojeg objašnjava kako je važno biti iskren oko svoje boli. Ona je svoju bol pretočila u knjige, blog i klub kroz koji pomaže drugima.

AKO ŽELITE I VI MOŽETE BITI DIO KLUBA

Grupa Zgodnih mladih udovica stacionirana je na Facebooku i mogu joj pristupiti svi. Ako želite i vi podijeliti svoje iskustvo ili trebate pomoć od drugih osoba koje su prošle sličnu stvar kao i vi, možete postati dio kluba. Na Norinoj stranici trebate ostaviti svoju email adresu s kojom ste prijavljeni na Facebooku. Oni će vas tada preko te adrese pozvati u tajnu grupu, a jedino što ćete vi trebati je prihvatiti zahtjev. “Jako nam je žao što ste dio naše grupe, ali nam je jako drago biti tu za vas.”, navode na stranici.

Prijaviti se možete na OVOM LINKU.