Home Zanimljivosti Majka gola u kupatilu doji petogodišnjeg sina u Velikoj Britaniji

Majka gola u kupatilu doji petogodišnjeg sina u Velikoj Britaniji

SHARE

Skoro sam prestala sa ovim kada je imao četiri sedmice, srećom neko mi je pomogao i uspjela sam nastaviti do danas


Ljudi imaju različita mišljenja o tome koliko dugo dojiti djecu i gdje to raditi ili ne raditi, a ova majka odlučila je pokazati svoj stav o tome.

Ejmi Hardkestl (Amy Hardcastle), domaćica iz Velike Britanije, majka je petogodišnjeg dječaka Maksa (Max) kojeg još uvijek doji te kaže kako ne vidi nikakav problem u tome.

– Skoro sam prestala dojiti kad je imao četiri sedmice, srećom neko mi je pomogao i uspjela sam nastaviti s dojenjem. Dojim Maksa već pet godina, oko tri puta sedmično, i zasad nijedno od nas dvoje nije spremno prestati –  ispričala je  Ejmi za britanski “The Sun”.

– Nema ništa loše u tome. Dojenje ima smisla budući da moje tijelo i dalje stvara mlijeko. A jednom kad uđeš u rutinu dojenja, zašto ne nastaviti dok god to majci i djetetu odgovara – kazala je ova majka dodajući kako će Maksa nastaviti dojiti dok god on to želi.

Ejmi često objavljuje fotografije sebe i sina na Instagramu, zalažući se za dojenje starije djece, a nedavno je objavila i fotografiju na kojoj doji sina gola u kupaonici te izazvala brojne reakcije.

Iako ima onih koji je kritiziraju, Ejmi se na Instagramu okružila brojnim istomišljenicima koji mladu majku hvale i potiču da i dalje doji sina bez obzira na zgražanje mnogih.