Home Društvo SEKS, LAŽI I ŠPIJUNSKE IGRICE: ‘Zavode studente, vode ljubav s njima, a...

SEKS, LAŽI I ŠPIJUNSKE IGRICE: ‘Zavode studente, vode ljubav s njima, a zatim ih vrbuju’

SHARE

Kina je u sklopu velike medijske kampanje optužila Tajvan da manipulira studentima kako bi ih uključio u špijunsku službu

U sklopu velike medijske kampanje koja ističe navodne tajvanske špijunske aktivnosti, Kina je optužila tajvanske obavještajne agencije da na sve moguće načine, pa čak i putem seksualnih manipulacija, vrbuju studente na razmjeni u špijunsku djelatnost s ciljem infiltriranja i sabotiranja, piše CNN.

“(Tajvanski špijuni) koriste novac, ljubav, zavođenje i internetska spajanja kako bi razvili špijune u kontinentalnoj Kini i izgradili špijunsku mrežu… Izuzetno je pokvareno koristiti studente za špijuniranje”, tvrdi se u izvještaju državnog medija CCTV.

Student preobraćen u špijuna

Tako je, prema državnom mediju, navodno jedan 18-godišnji kineski student na razmjeni u Tajvanu preobraćen u špijuna nakon što je upao u seksualnu vezu s tajvanskim špijunom. Tijekom godina, u zamjenu za 45000 jena, student je proslijedio oko stotinjak informacija vezano za znanost i tehnologiju nacionalne obrane.

U medijskom ratu koji je u subotu pokrenula Kina tvrdi se da su tajvanske obavještajne službe počinile “moralni zločin” jer studentima, koji su trebali doći studirati u Tajvan kako bi imali bolju budućnost, uništavaju živote, hvatajući ih u zamke špijunskih igara.

Naloženo je da izvještaj državnog medija CCTV-a moraju pogledati svi na radnim mjestima i sveučilištima u Kini.

Tajvan opovrgava optužbe

U glavnom gradu Tajvana, Taipeiju, odlučno odbacuju optužbe za koje tvrde da samo doprinose većem nerazumijevanju i sumnji dvije vlade. Ne samo to, već optužuju Peking da se služe medijskom propagandom za namjerno zaustavljanje kineskih studenata u odlasku na studij u Tajvan.

Podsjetimo Komunistička Partija Kine smatra da je teritorij Tajvana dio Kine, a Tajvan teži potpunoj formalnoj neovisnosti.

“Kina je željela iskoristiti medijsku propagandnu i neselektivno optužiti naše ljude bez pravog demokratskog postupka i vladavine prava, što može samo povećati sumnje u pogledu motiva i ciljeva Kontinentalne Kine”, stoji u izjavi tajvanskog vijeća, piše Net.hr