Home Crna kronika Riječani zgroženi ponašanjem mladenaca i svatova: “Prestrašno, zbog njihove proslave mogla su...

Riječani zgroženi ponašanjem mladenaca i svatova: “Prestrašno, zbog njihove proslave mogla su stradati djeca!”

SHARE
Nesvakidašnji incident dogodio se u subotu poslijepodne u Rijeci, na stadionu Kantrida za vrijeme održavanja finala kadetskoga Kupa Hrvatske u atletici.

Naime, skupina od 20-ak muškaraca i žena na tribini je palila i bacala baklje na tartan na kojem su se u to vrijeme održavale utrke i natjecanje u skoku uvis.

No, srećom, sve je prošlo bez kobnih posljedica.

“Dotična je skupina muškaraca i žena na D tribinu stigla kako bi proslavila vjenčanje svojih prijatelja. Među njima su bili i mladenci. Izvjesili su veliki plavo-bijeli transparent, pjevali navijačke pjesme, a onda su u jednom trenutku zapalili 20-ak baklji koje su uskoro završile na stazi. Srećom pa niti jedna od baklji nije pogodila nekoga od atletičara koji su se u to vrijeme natjecali”, rekla je Iva Florjančič, direktorica »Kvarnera«, organizatora i domaćina finala Kupa, piše Novi list. 

“Svi smo na stadionu bili zgroženi takvim ponašanjem, od nas u klubu, preko trenera, atletičara i delegata natjecanja, roditelji su u čudu i strahu za sigurnost svoje djece s centralne tribine gledali što se događa, a ja sam otišla na D tribinu da bih prekinula bakljadu i pokušala im na lijep način objasniti da je njihovo ponašanje nedopustivo. Uslijedio je verbalni incident nakon kojega su se razišli, tvrdivši pritom da su za okupljanje na D tribini i bakljadu imali dozvolu policije. Ne mogu shvatiti kako se netko može tako neodgovorno ponašati, na stadionu je bilo puno djece, a oni su bacali baklje s isprikom da je to dio proslave vjenčanja. Prestrašno! Pa na stadionu su bila djeca od 13 godina i netko je mogao stradati!”, zaključila je Florjančič.