Home Crna kronika Što se sve skriva u dubinama Neretve: Još jedan dokaz da se...

Što se sve skriva u dubinama Neretve: Još jedan dokaz da se kriminalci ukradenih vozila riješavaju gurajući ih u rijeku

SHARE

Nakon što je prije nekoliko dana u naselju Željuša sjeverno od Mostara u Neretvi pronađen potopljeni automobil koji je, po svemu sudeći tamo gurnut nakon što su ga razbojnici iskoristili za pokušaj pljačke u Mostaru danas je Bljesak objavio informaciju o još jednom automobilu ”parkiranom” na dnu Neretve.

U ovome slučaju, automobil marke Passat je ukraden u jednom od južnih mostarskih prigradskih naselja ispred obiteljske kuće. Lopovi, najvjerojatnije isti koji su ukrali automobil, pokušali su provalu u jednu benzinsku crpku, isto na području Mostara. Prema snimkama s nadzornih kamera, lopovi su nakon što nisu uspjeli provaliti u unutrašnjost benzinske crpke, ukrali samo dvije limenke pića iz rashladnog frižidera. Par dana nakon krađe i pokušaja provale, stanovnici južnog mostarskog prigradskog naselja Maloševići, u Neretvi su primijetili automobil. Kontaktirali su policiju koja je zajedno s vlasnikom ukradenog automobila utvrdila kako se radi upravo o navedenom vozilu, piše Bljesak.info.

Za razliku od slučaja u Željuši, automobil u Maloševićima je već više od mjesec dana na dnu Neretve. I prema neslužbenim informacijama, tu bi mogao ostati još dosta vremena, piše Bljesak.info

Naime, prema fotografijama koje su novinari Bljeska proteklog petka napravili iz drona, automobil je, nakon što je gurnut u Neretvu, završio na nepristupačnom mjestu za bilo kakav način klasičnog izvlačenja.

Dizalicom je nemoguće prići blizu kako bi se automobil na siguran način mogao izvući, a riječne struje na ovome mjestu su izrazito jake i predstavljaju otežavajući faktor.

Ipak, postoji način da se automobil sigurno izvuče na obalu. Jedan od ronilačkih klubova koji djeluje u Mostaru, navodno je u mogućnosti da posebnim tehnikama odigne automobil s riječnog dna i da ga dovuče do obale. Pretpostavljaju kako bi nakon toga bilo lakše automobil izvući i ukloniti iz Neretve. Još se samo čeka nalog iz županijskog Tužiteljstva ili Ministarstva unutarnjih poslova koji bi izdali nalog za izvlačenjem automobila i na taj način na sebe preuzeli obvezu plaćanja ispostavljenog računa za navedenu uslugu.