Home Gospodarstvo Mate Rimac otkrio: Dobio sam ponudu za otkup firme

Mate Rimac otkrio: Dobio sam ponudu za otkup firme

SHARE
Zagreb, 21.03.2016 - Obilazak tvrtke Rimac Automobili koju je u Svetoj Nedjelji osnovao Mate Rimac. Na slici izvršni direktor i osnivaè tvrtke Mate Rimac tijekom obilaska tvornice. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Na predstavljanju projekta EY Poduzetnik godine, poduzetnik Mate Rimac izjavio je kako je dobio ponudu za otkup svoje tvrtke električnih automobila.

Rimac je, naime, na predstavljanju projekta ispričao što mu se dogodilo na prošlogodišnjoj dodjeli te nagrade u Monacu.

“Ne znam koliko bih trebao reći. Recimo, žurili smo se za avion za doma i imao sam sastanak s jednim gospodinom koji me htio vidjeti. Sastanak se odužio, čekali smo s koferima, čekao nas je taksi, a onda mi je taj gospodin rekao: ‘Moramo još razgovarati, idemo mi s mojim avionom. Onda smo išli njegovim avionom preko Frankfurta ili Muenchena prema Zagrebu, na putu smo odlučili svratiti do Estonije i na kraju smo došli u Zagreb da vidi našu firmu. I nekoliko tjedana kasnije sam s tim čovjekom njegovim avionom putovao u Australiju”, ispričao je Rimac.

“Čak je, među ostalim kontaktima koje sam tamo ostvario, pala ponuda za otkup firme, koju na kraju naravno nisam prihvatio. Ali tamo sam ostvario nevjerojatne kontakte, upoznao sam ljude koji imaju firme s desecima tisuća zaposlenih. Dakle, kontakti koji se mogu ostvariti na svjetskom izboru su neprocjenjivi”, prepričao je Rimac svoje utiske s izbora poduzetnika u Monacu na kojem sudjeluju i poduzetnici čije tvrtke imaju desetke tisuća zaposlenih.

Rimac je prilikom predstavljanja projekta spomenuo i prezentaciju novog uratka njegove tvrtke, električnog automobila C_Two, koji će od petka 28. rujna do nedjelje 30. rujna biti izložen na zagrebačkom Trgu Josipa Jurja Strossmayera, piše Index.