Home Crna kronika Uvezli 31 tonu pokvarenog mesa i preprodavali ga mesnim industrijama

Uvezli 31 tonu pokvarenog mesa i preprodavali ga mesnim industrijama

SHARE

Tužiteljstvo za organizirani kriminal donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv uhićene sedmorke.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv P.S, D.D, S.M, M. M, L. Đ i M. M, koji su uhićeni u suradnji s policijskim upravama iz Jagodine i Užica. Sedmoricu osumnjičenih se tereti za kaznena djela udruživanja radi vršenja kaznena djela i zloupotrebe službenog položaja.

Osumnjičena grupa tereti se da je u periodu od lipnja do kolovoza 2018. godinenabavili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina kome je rok trajanja istekao, a porijeklo je iz Brazila. Terete se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim poduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

Meso je uništeno, a uhićen je Đ. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavom mesa i daljnjom prodajom, priopćila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhićeni Đ. L. je osumnjičen da je počinio kazneno djelo krijumčarenja. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu pa je stoga uništeno.

“Na određenim pakiranjima uočene su deklaracije objekata iz Brazila, od kojih su neka pakiranja još uvijek bila u roku trajanja, a nekima je istekao rok i više od šest mjeseci”, priopćeno je tada iz Uprave za veterinu.

Predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović rekao je da bi bilo dobro da se informacije o otkrivenim firmama, koje se bave švercom mesa, objavljuju javno.