Home Društvo Princeza Alexandra od Hanovera izbačena iz linije za nasljeđivanje britanske krune jer...

Princeza Alexandra od Hanovera izbačena iz linije za nasljeđivanje britanske krune jer je prešla na katoličanstvo

SHARE

Premda se britanski zakon o sukcesiji iz 2011. godine značajno promijenio, u njemu je ipak ostala odredba prema kojom katolici i ostali ne-protestanti ne mogu postati suvereni

Princeza Alexandra od Hanovera izbrisana je iz linije za nasljeđivanje britanske krune jer je nedavno postala članica Katoličke Crkve, donosi Royal Central. Ova 19-godišnja djevojka je kći princa Ernsta Augusta od Hanovera i princeze Karoline od Monaca. No, i dalje se nalazi na 12. mjestu u redu sukcesije za monegaško prijestolje.

Princeza je rođena 20. lipnja 1999. godine u austrijskom gradu Vöcklabrucku, a u rujnu iste godine krštena je u luteranskoj crkvi. Njezina majka, princeza Caroline, oduvijek je bila katolkinja, a princeza Alexandra nedavno je odlučila prijeći na vjeru svoje majke.

Princezin ujak Albert II. aktualni je vladar kraljevine Monaco. Njezina baka, američka glumica Grace Kelly, također je odgajana u katoličkoj vjeri. Princeza Alexandra od Hanovera je i potomkinja britanske kraljice Viktorije i njemačkog cara Wilhelma II.

Premda se britanski zakon o sukcesiji iz 2011. godine značajno promijenio, u njemu je i dalje ostala odredba prema kojom katolici i ostali ne-protestanti ne mogu postati suvereni.