Home Zanimljivosti Sve više udatih žena vara svoje muževe, a poznato je i zašto

Sve više udatih žena vara svoje muževe, a poznato je i zašto

SHARE
U knjizi američke autorice Wednesday Martin se navodi kako je nevjernost među ženama u porastu od 1990. godine, a za Daily Mail autorica je otkrila zbog čega smatra da žene varaju svoje partnere.

Osim toga činjenice da porast preljuba od strane žena raste kako raste i broj žena koje su zaposlene, nedostatak intimnosti u brakovima također žene tjera od partnera u zagrljaj drugom.
Ta teza predstavljena je u knjizi “Untrue: Why Nearly Everything We Believe About Women And Lust And Infidelity Is Untrue”.

Wednesday je razgovarala sa ženama koje razmišljaju o varanju svojih partnera. “Za mnoge, biti nevjeran u bilo kojoj formi nezamisliva je izdaja bračnih zavjeta, no na neki način te žene nisu posebne.

Njihovi problemi – neispunjavajući rutinski seks, manjak intimnosti sa suprugom odnosno partnerom ili žudnja za seksualnom raznolikošću – daleko su od jedinstvenih”, kaže.
“Ono što je jako bitno je da ni jedna od tih žena nije htjela odustati od svog braka ili voljeti svog supruga manje. Bile su u iskušenju seksualno ispunjenje tražiti drugdje, dok bi u prošlosti možda jednostavno živjele s tim”, dodaje.

Također, ona tvrdi da je tip muškaraca s kojima žene varaju partnere specifičan – atraktivni, ali ne i emocionalno zahtjevni.

Sociologinja Alicia Walker kaže kako se to događa jer žene sve više svoje potrebe stavljaju na prvo mjesto. Heather (43) je autorici otkrila kako je prevarila muža jer je nije zadovoljavao seksualno.

“Pokušavam pronaći muškarce koji nisu nametljivi nego samo traže dobar seks”, rekla joj je.
Knjiga sugeriše i kako tehnologija pomaže ženama da varaju jer uz pomoć društvenih mreža i raznih platformi za dejtanje puno je lakše upoznati muškarca za “povremena druženja”, piše Fokus.ba