Home Crna kronika Kako je uhićen trostruki ubojica iz Bugojna, odao ga je ovaj detalj…

Kako je uhićen trostruki ubojica iz Bugojna, odao ga je ovaj detalj…

SHARE

Nakon nezapamćenog zločina koji je potresao Bosnu i Hercegovinu i region, Narcis Mekić, koji se tereti za trostruko ubojstvo, tijekom dvodnevnog ispitivanja u policijskoj stanici branio se šutnjom. Mekić se sumnjiči da je prvo u bugojanskom naselju Jaklić III ubio i opljačkao staricu Ankicu Krstanović (75) te da se nakon toga, zbog svađe oko plijena, riješio svojih prijatelja i sučesnika u pljačkaškom pohodu Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23).

Pljačkaški pohod 

Izvor blizak istrazi otkrio  je za Avaz da su policajci na smetljištu u blizini mjesta zločina pronašli krvavu odjeću privedenog Mekića. Istražitelji misle da će ovaj trag, u izostanku priznanja, biti ključan za dokazivanje njegovih zločina.

Foto: Narcis Mekić: Tereti se za tri ubojstva

Narcis Mekić: Tereti se za tri ubistva

Narcis Mekić: Tereti se za tri ubojstva

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Mekić, Seferović i Keškin provalili su nakon pijanke i drogiranja u kuću nesretne žene, gdje su je prvo tukli da bi im kazala gdje drži novac, a potom joj je Mekić nanio i ozljede nožem. Vanjskim pregledom tijela ubijene primijećene su strahovite ozljede glave, kao i krvni podlivi po cijelom tijelu. O točnom uzroku njene smrti izjasnit će se vještak medicinske struke.

Droga i alkohol

Trojica mladića krenula su poslije pljačke u Meškinovu kuću u ulici Kovačuša u Bugojnu, a usput su kupili još alkohola i narkotika. U međuvremenu je Mekić bacio nož.U kući su nastavili sa zabavom dok u jednom momentu nije došlo do svađe zbog podjele plijena.

Foto: Denis Seferović: Umro usljed trovanja dimom

Denis Seferović: Umro usljed trovanja dimom

Denis Seferović: Umro usljed trovanja dimom

Mekić je potegao drugi nož te je napao Meškina i Seferovića. Za sada nije utvrđeno koliko im je rana nanio. Potom je zapalio kuću i pobjegao. Kako saznaje Avaz, istražitelji sumnjaju da je Seferović tokom požara još bio živ te da je njegova smrt nastupila od trovanja dimom.

Izvor Avaz kaže da je policija pronašla oba noža s tragovima krvi, a kod privedenog Mekića, koji se tereti za tri ubojstva i pljačku, pronađen je i novac. Obdukcija tijela najvjerovatnije će biti obavljena na Odjelu patologije tuzlanske bolnice. Uhićeni Mekić prekjučer je priveden pred dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Novom Travniku, koji je predložio da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Foto: Tijelo Muhameda Meškina pronađeno na zgarištu

Tijelo Muhameda Meškina pronađeno na zgarištu

Tijelo Muhameda Meškina pronađeno na zgarištu

Drugi slučaj napada na starije osobe

U nepune dvije godine ovo je drugi slučaj na području Srednjobosanske županoije u kojem su žrtve starije osobe. U Gornjem Vakufu/Uskoplju u ožujku 2017. godine trojica razbojnika vezala su, zadavila i opljačkala 70-godišnju Almasu Bilkić. Jedan razbojnik je uhićen nakon zločina, dok su dvojica pobjegla izvan zemlje. Istražitelji ih dovode u vezu i s drugim djelima na području Viteza i Gornjeg Vakufa/Uskoplja, piše Avaz