Home Crna kronika Događaj o kojem obojica šute: ‘Bujanec je šakama izudarao Milorada Pupovca!’

Događaj o kojem obojica šute: ‘Bujanec je šakama izudarao Milorada Pupovca!’

SHARE

Nakon nedavnog napada hranom na Milorada Pupovca, portal Dnevno.hr izvukao je staru priču o napadu na Pupovca iz vremena devedesetih.

Prema svjedočanstvu Slobodana Uzelca, napao ga je Velimir Bujanec.

“Negdje 1991. ili 1992. godine u Kulturno-informativnom centru u Zagrebu Pupovac je sudjelovao na jednoj tribini na kojoj se govorilo o hrvatsko-srpskom sukobu i na kraju te tribine napao ga je pred svim okupljenima Velimir Bujanec. Lupao ga je šakama i na kraju su se ljudi upleli. Pupovac o napadu nikad nije govorio niti ga je prijavio. Možete misliti koliko je u to vrijeme vjerovao hrvatskim vlastima da će to riješiti”, rekao je Uzelac za Večernji list.

Do današnjeg dana, iako se redovito konfrontira s Bujanecom na političkoj pozornici, Pupovac nije javno govorio o tom događaju. S druge strane, Slobodan Uzelac nije neozbiljan političar sklon provokacijama i senzacionalističkim izjavama, već vjerodostojan i poprilično relevantan svjedok vremena.

Pokušali smo dobiti izjavu i od samog Velimira Bujaneca, ali nije odgovarao na naše pozive, piše Dnevno.hr, čiji tekst možete pročitat na ovom LINKU