Home Crna kronika STRAVIČAN SUDAR ZBOG PRETICANJA? Vozač šlepera najvjerovatnije odgovoran za nesreću

STRAVIČAN SUDAR ZBOG PRETICANJA? Vozač šlepera najvjerovatnije odgovoran za nesreću

SHARE

U stravičnom sudaru na putu Svilajnac – Despotovac u Srbiji, u kojem su u utorak navečer poginule četiri osobe, priveden je vozač šlepera, Milomir Petrović (68) iz Požarevca zbog sumnji da je izazvao ovu nesreću, potvrdio je za “Novosti” tužitelj u Despotovcu, Prvoslav Antić koji je obavio očevid.

– Vozaču šlepera Milomiru Petroviću određeno je zadržavanje od 48 sati. Tužiteljstvo će predložiti pritvor jer je, prema do sada provedenim dokaznim radnjama, najvjerovatnije odgovoran za nezgodu – kaže tužitelj Antić i dodaje da je osumnjičeni kamiondžija neozlijeđen.

Vozač šlepera je pretjecao kamion preko pune linije u naselju na putu Svilajnac- Despotovac i direktno udario u automobil koji se kretao iz suprotnog smera “zastavu 128”, kojom je upravljao Zoran Petrović (58) iz Svilajnca.

Čovjek je podlegao ozljedama na licu mjesta, dok je njegova supruga Ljiljana Petrović zadobila teške telesne ozljede. Šleper se potom zakucao i u “zastavin” kamionet u kojem su nastradala trojica građevinskih radnika iz Svilajnca, pišu “Novosti“.