Home Društvo Otkriveno tko je Komšića “službeno” primio u Zagrebu! Zašto to nije iznenađenje!

Otkriveno tko je Komšića “službeno” primio u Zagrebu! Zašto to nije iznenađenje!

SHARE

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić danas boravi u službenom posjetu Zagrebu.

Potvrdio je to generalni tajnik Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić koji je danas informirao novinare da Komšić nije mogao doći na zakazanu konferenciju za medije jer se nalazi u posjetu Zagrebu.

O detaljima posjeta nije želio govoriti, ali je na pitanje je li riječ o službenom posjetu odgovorio potvrdno.

“Može se reći da je posjet služben”, kazao je Miletić ističući kako će detalji posjeta biti poznati u narednim danima.Po njegovim riječima, Komšić je misiji popravljanja odnosa dviju država.

U Veleposlanstvu BiH u Hrvatskoj poručuju kako se Komšić ne može nalaziti u službenom posjetu jer još nije službeno postao član Predsjedništva BiH obzirom da inauguracija još nije održana.

“Postoji i procedura koja se mora odraditi u slučajevima službenih posjeta. Ministarstvo vanjskih poslova BiH prvo obavještava Veleposlanstvo BiH u Zagrebu koje onda obavještava hrvatsko ministarstvo, ured Predsjednice i policiju. Službeni posjeti se dogavaraju barem tjedan dana unaprijed i ne mogu se dogoditi ad hoc”, poručuju iz Veleposlanstva.

Komšić se jutros oglasio priopćenjem za javnost u kojem je pozvao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službeni posjet BiH.

Iz Ureda predsjednice poručili su da službeni zahtjev nisu primili.

No kako doznaje Dnevnik Nove TV od glasnogovornice bivšeg predsjednika Stipe Mesića, Komšić i on ručali su danas zajedno. Navodno je susret za ručkom bio kratak.

Dakle, Komšić je, iako njegovi glasnogovornici tvrde da je posjet služebeni, u Zagreb došao privatno, ručao s Mesićem i prošetao hrvatskom metropolom.