Home Društvo Hrvatski studenti u Münchenu organiziraju Mimohod u spomen na Vukovar

Hrvatski studenti u Münchenu organiziraju Mimohod u spomen na Vukovar

SHARE

UDRUGA hrvatskih studenata (UHS) München, pod motom Nikad više suza. Europo, čuvaj svoj mir, i ove godine organizira mimohod povodom sjećanja na pad grada Vukovara.
Ovakav mimohod se četvrti put organizira izvan granica Republike Hrvatske te postaje tradicionalni događaj Bavarske.

Održat će se 18.11.2018 u 17:45 sati kroz centar grada Münchena.

Mimohod se održava za sve žrtve koje su za vrijeme Domovinskog rata stradale na području grada Vukovara, a posebno za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su svoje živote izgubili u bitci za grad Vukovar. Također se sjećamo zlocina počinjenih nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju vukovarske bolnice na poljoprivrednom dobru Ovčara.

Mimohod započinje na Geschwister-Scholl-Platz (U-Bahn: Universität) završava na Odeonsplatzu. Prije početka mimohoda će studenti skupljati donacije i dijeliti “svijeće za vukovar”. Prikupljeni iznos će se dati u humanitarne srvhe za grad Vukovar. Nakon mimohoda slijedi raznolik program sa raznim nastupima.Cjelokupni program “Sjećanje na pad grada Vukovara” već prije mimohoda poćinje sa svetom misom u crkvi svetog Pavla (St.-Pauls-Platz 11) u 16 sati.

Fotografija Udruga hrvatskih studenata München.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže 18. studenog 2018 i stim sudjeluju na mimohodu“Sjećanje na pad grada Vukovara”za sve heroje Domovinskog rata koji su svoje živote položili za našu slobodu i slobodu budućih generacija.

Sve informacije o Mimohodu možete saznati  na Facebook stranici Udruga hrvatskih studenata München.