Home Društvo SLUČAJ KIRETAŽA Neslužbeni rezultati inspekcije: Ninčević Lesandrić je dobila anesteziju

SLUČAJ KIRETAŽA Neslužbeni rezultati inspekcije: Ninčević Lesandrić je dobila anesteziju

SHARE
Rezultati inspekcije Ministarstva zdravstva vezano za slučaj kiretaže Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić pokazali su da je sve obavljeno po pravilima struke, što znači da je zastupnica dobila lokalnu anesteziju te je proveden postupak vakuum aspiracije, a ne kiretaže.

Isto je potvrdilo bolničko povjerenstvo koje je formirano unutar KBC-a Split radi istrage ovog slučaja.

‘Inspekcija je, doznajemo, zaključila da je na splitskoj Ginekologiji u slučaju Ivane Ninčević Lesandrić (MOST) sve obavljeno po pravilima struke. Ujedno nam je potvrđeno da zastupnici Ninčević Lesandrić nije rađena kiretaža, već vakuum aspiracija i da je za to dobila lokalnu anesteziju, odnosno da joj je cijeli postupak rađen u lokalnoj anesteziji’, objavila je Slobodna Dalmacija.

Šef splitske bolnice: Nećemo tužiti Ninčević Lesandrić za klevetu

Podsjetimo, Ninčević Lesandrić je tijekom sjednice u Saboru izjavila kako je imala spontani pobačaj u trećem mjesecu trudnoće te joj je u splitskoj bolnici rađena kiretaža na živo. Time je potaknula veliki broj žena da javno iznesu svoja iskustva u drugim bolnicama.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je povodom tog događaja odlučio provesti inspekciju u svim bolnicama za koje je bilo prigovora. Rezultati inspekcije bit će objavljeni u petak 9. studenog, nakon sastanka povjerenstva. Zastupnica nije htjela komentirati neslužbene komentare, već će pričekati zaključak povjerenstva Ministarstva zdravstva i inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravstva.