Home Život Sutra je zadnji dan glasovanja, portal iz Tomislavgrada uputio javni poziv: Svi...

Sutra je zadnji dan glasovanja, portal iz Tomislavgrada uputio javni poziv: Svi glasajte za našeg Matu!

SHARE

Među nominiranima za najboljeg radnika Hrvatske nalazi se i Mate Orlović, rođen u Rošku Polju, koji već dugo radi u Zagrebu.

Duvnjak Mate tako se našao među probranim društvom nominiranih u projektu čiiji je cilj nagraditi ‘običnog’ zaposlenika, vrijednog čovjeka koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja…

Vijest da se njihov rođeni Duvnjak našao među nominiranima za najboljeg radnika Hrvatske oduševio je Duvnjake, a lokalni portali su pozvali sve Duvnjake da glasaju za Matu.

“Drage Duvanjke i dragi Duvnjaci, Roškulje i Rožani posebno, vaš glas će odlučiti hoće li naš Mate Orlović, rođen u Rošku Polju, gdje mu je srce i duša i gdje provodi svoje odmore,  osvojiti nagradu za najboljeg radnika Hrvatske! Dakle RADNIKA, ne gazdu, ne firmaša, ne menagera, nego radnika, običnog, a vrijednog zlata! Predložile su ga njegove kolege iz tvrtke koja ima samo u Hrvatskoj 2500 zaposlenih”, piše portal Tomislavnews.com, koji donosi i upute kako glasovati.

Kako glasovati: otvorite link: http://www.malisvjetionik.hr/glasaj/  ili http://www.malisvjetionik.hr/mate-orlovic/ i sve će vam biti jasno. Pa ipak: Mate je pod rednim brojem 7, a glasovati možete do sutra, petak, 9. 11. 2018. godine, do 19, 30 sati!

Ne razmišljajte, nego glasujte, ZA MATU, NARAVNO!, poručuje se s portala Tomislavnews.com

Glasanje je počelo 2.11. od 12 sati, a traje do 9.11. do 19:30 sati.

Pročitajte i priču o Mati:

Acta, non verba. – Djela, ne riječi. Svijet je prepun lijepih riječi. Puno je lakše govoriti, nego nešto zapravo učiniti. Puno je lakše izreći ili samo pomisliti na ono što želimo, nego taj naum provesti u djelo, dobro djelo koje će pritom možda ići na našu osobnu štetu, ali će to isto djelo nekom drugom donijeti sreću za koju je zaista malo potrebno. U skladu s navedenom izrekom djeluje naš kolega Mate Orlović. Uvijek samozatajan, a istovremeno čvrstih i jasnih stavova.

 

U trenutku kada smo saznali za projekt „Mali svjetionik“ i sve ono što projekt promiče, svima nam je isto ime bilo u glavama. Kolega Mate svojim postupcima predstavlja prave životne vrijednosti, koje svaka uspješna kompanija želi vidjeti u svojim zaposlenicima.

 

S jedne strane obiteljski čovjek, a s druge strane vrijedan i nadasve odgovoran zaposlenik kompanije u kojoj radi više od 18 godina. Došavši 2000. godine pa sve do današnjeg dana Mate svakodnevno pokazuje svoje vrline, a to potvrđuju svi koji ga poznaju, kako obitelj, tako i njegovi kolege te klijenti.

 

Pružiti pomoć kolegama, ali i slučajnim ljudima u nevolji, Mati nije strano i takva ga djela ispunjavaju. U bilo koje doba dana spreman je uskočiti kolegama zaštitarima u pomoć, zamijeniti ih na radnom mjestu ukoliko je to potrebno ili odraditi terenski posao. Sve to Mate ne čini jer mora, već zato što želi. Iz toga je proizašlo iznimno poštovanje koje nadređeni, ali i podređeni imaju prema njemu. Sve poslove obavlja prije zadanih rokova, radi sve ono što se od njega na radnom mjestu traži, ali isto tako iskazuje svoja razmišljanja i smjer u kojem bi se trebalo ići za što bolji uspjeh same kompanije te za zadovoljstvo drugih kolega. Pritom mu je dobrobit drugih uvijek na prvom mjestu. Da je kolega Mate čovjek velikog srca pokazuje niz događaja. Jedan od njih je onaj kada je prilikom deložacije ponudio ljudima slabog imovinskog stanja priliku za zaposlenjem u našoj kompaniji, što su oni odmah prihvatili, a isti i danas rade na tom radnom mjestu. Isto tako, jednog je dana, po povratku s posla, Mate svjedočio težoj prometnoj nesreći. Čekajući dolazak hitne, bez razmišljanja je prišao ozlijeđenoj osobi, izvukao ju iz automobila, pružio prvu pomoć te tako spasio život. U mnoštvu događaja kroz koje je pokazao sve svoje vrijednosti, kolega Mate istaknuo se i u sprečavanju krađe, vraćanju vlasnici novčanika s velikim iznosom novca te pružanju pomoći čovjeku koji je nepomično ležao pokraj ceste.

 

Kolega Mate je jedan od onih ljudi koji uvijek znaju kako postupiti u svakom trenutku; uputiti toplu i iskrenu riječ, a pritom dobrim djelom pokazati da iza svega što je rekao zaista i stoji. Neovisno o dobu dana ili osobnim problemima na koje ponekad svi nailazimo, spreman je i voljan pomoći kolegama kada imaju previše posla ili zdravstvenih problema. Dakle, zadovoljstvo i unutarnje ispunjenje osjeća kada zna da je pomogao drugome, ne gledajući tada vlastite interese. Neovisno je li riječ o radnom mjestu ili slobodnom vremenu, Matu vodi osjećaj odgovornosti i lojalnosti prema kompaniji i vrijednostima koje oblikuju našu korporativnu kulturu. Vedrina, dobrota, poštenje i hrabrost kod njega su uvijek prisutni i to je ono što ga čini osobom koja zaista predstavlja svojevrsni mali svjetionik, odnosno niz malih stvari koje će usrećiti druge i olakšati im rad ili određeni trenutak učiniti pozitivnijim.