Home Zanimljivosti Trikovi za ljepotu poznatih osoba čiste su laži, a imamo i dokaz:...

Trikovi za ljepotu poznatih osoba čiste su laži, a imamo i dokaz: poznata dermatologinja raskrinkala je 5 izmišljotina koje nam serviraju

SHARE

Kada pitate neku poznatu osobu kako postiže svoj zanosni izgled, najčešće će vam odgovoriti suludim komentarom, savjetom u stilu “meni pomažu ohlađeni krastavci”. Za vrećice ispod očiju, dakako, nikako ih ne smijete hladne jesti. Prije nego što ste popili čašu vode i slično.

Upitate se u tim trenucima je li uistinu sve što stoji između vas i besprijekornog “looka” skriveno u nutrijentima koje nudi neka specifična vrsta povrća, radi li se o čaju koji vama nije dostupan, ili je na snazi nešto treće? Kako je moguće da kod zvijezda najjednostavniji trikovi pale, a vi, koliko god se trudili, jednostavno ne postižete iste rezultate? Jeste li krastavac predebelo iskrižali?

Nije problem u vama, ne brinite. Imajte na umu da iza “trikova” stoji sva sila tretmana, skupih preparata, frizera i pedikera. No o tome nije ni praktično, a ni laskavo govoriti, pa nam “celebrityji” nude trikove za “obične ljude”. A oni su u većini slučajeva potpuno beskorisni.

Tajna lijepe kože i savršenog izgleda, barem ne u obliku u kojem je želimo čuti, zapravo ne postoji. Sve te izmišljotine poznatih i slavnih na taj je način objasnila na svom blogu Renee Rouleau, kozmetičarka i dermatologinja poznata po suradnji s brojnim poznatim osobama.

Rouleau je, bez pardona, odlučila izdvojiti najveće mitove u vezi njege kože – drugim riječima, najveće laži koje nam zvijezde serviraju, a mi ih, bez greške, popijemo – doslovce.

1. “Pijem puno vode”, Ellen Pompeo, magazin Allure

I dok je konzumacija vode beskrajno važna za dobro funkcioniranje metabolizma i općenito za zdravlje, čini vrlo malo za hidrataciju naše kože, upozorava Rouleau. Ako ste odabrali baš ovaj način da nahranite vašu dehidriranu kožu, promislite ponovno.

Ovo su mnogo bolji načini:

– navlažite lice kvalitetnim tonerom bez alkohola prije nego što stavite kremu

– uložite u kvalitetan serum za hidrataciju i nanesite ga prije kreme za lice

2. “Ne koristim šminku, želim da mi koža diše”, Kerry Washington, Refinery29

“Za početak, koža ne može “disati”, nemate brige tu. Nanošenje make up-a za vaš tip kože, naprotiv, nudi barijeru zaštite od štetnih UV zraka i okolnih onečišćenja. Zrake sunca prvi su krivac kada je u pitanju preuranjeno ostarjela koža. Nije u pitanju ni genetika, ni pušenje, ni, vjerovali ili ne, starenje. Sunce je daleko najgori neprijatelj za kožu”, piše Rouleau u svome osvrtu.

Nikada ne izlazi iz kuće “gologa” lica, a isto savjetuje i svojim klijentima.

3. “Imam dobre gene. To je moja beauty tajna”, Gabrielle Union, Elle

“Dobri geni definitivno mogu igrati ulogu u određenim karekteristikama vaše kože, poput masnoće, boje i čvrstoće. No mnogi ljudi, među njima i poznati, ne shvaćaju da je genetika samo 30% posla, 70% je na vama”, upozorava dermatologinja.

Potvrda ove njene teze je i proučavanje starenja kože jednojajčanih blizanaca – uvijek će onaj koji kožu njeguje na odgovarajući način izgledati mlađe i svježije.

4. “Umivam se samo navečer”, Jamie King, The Gloss

Koliko je jutarnja rutina važna, naglašavaju brojni stručnjaci za njegu kože. Ne samo da je potrebno imati “čisto platno” za nanošenje šminke, već će i proizvodi koje nanosite prethodno bolje djelovati – uključujući serume i UV zaštitu.

Pripazite pritom da lice umivate u čistaču koji ne sadrži sapun i koji je dovoljno blag da ne izazove jutarnje crvenilo kada morate krenuti na posao.

5. “Moja tajna je da uvijek koristim iste proizvode”, Cate Blanchett, Refinery29

Ponekad pravilo “ako nije slomljeno, ne popravljaj”, pali, ponekad ne. Kako se naša koža s godinama mijenja, potrebno je odgovarajućim proizvodima upratiti sva njena stanja. Hormoni, vrijeme, klima i starenje utječu na promjene, a one pak zahtjevaju određenu reakciju.

Rouleau savjetuje da jednom u sezoni posjetite dermatologa koji će vam savjetovati koja je rutina najbolja za mjesece koji slijede, s obzirom na trenutačno stanje vaše kože.