Home Crna kronika Premlatio djevojku udarajući joj glavom o umivaonik, pa tvrdi da nije kriv....

Premlatio djevojku udarajući joj glavom o umivaonik, pa tvrdi da nije kriv. Psihijatar: Ne boluje od duševne bolesti, bio je ubrojiv

SHARE
U Zadru suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu za teško premlaćivanje djevojke u lipnju. Optužba traži da mu se odredi pet i pol godina zatvora
Niste rekli sve preparate koje uzimam za mišiće. Niste spomenuli ni chivas koji sam počeo piti oko 22 sata… Prigovaram iskazu psihijatra – ovim se riječima pokušavao braniti Darko Kovačević Daruvarac na suđenju u Zadru za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnju 18-godišnjoj Zadranki s kojom je bio u povremenoj vezi, a koju je brutalno pretukao udarajući joj glavom u umivaonik u lipnju u jednom zadarskom kafiću.

Kazao je da se ne osjeća krivim za prijetnju djevojci i njenoj majci bombom nazvavši to konstrukcijom, a za nanošenje teških ozljeda, odnosno višestrukih prijeloma nosa i čeljusti rekao je kako se ne osjeća krivim na način na koji je to istaknula optužba.

Prijetio im i bombom

Mirno je odslušao medicinsku vještakinju koja je govorila o višestrukim prijelomima kostiju lica djevojke.

– Pregledala sam pacijenticu i njenu medicinsku dokumentaciju iz zadarske bolnice i KB-a Dubrava. Ona je zadobila ozljede prijeloma nosne kosti, gornje čeljusti, krvarenje u sinus, kontuzije na licu, rane iznad oka, razderotine usne, otok lica, razderotine oka. Višestruki prijelomi kostiju lica, nosnih kosti i nosne pregrade teške su tjelesne ozljede i nastale su od više različitih sredstava, kao od šake i obuvene noge. Tu je bilo pet i više udaraca. Posljedica ozljede je ožiljak u korijenu nosa prema desnom oku. Zbog oštećenja nosnih kostiju napravljena je operacija i posljedice će se tek vidjeti… – iskaz je vještakinje sudske medicine.

Presuda ove godine?

Darko Kovačević Daruvarac na ročištu je najviše raspravljao o izvješću psihijatra o hormonima rasta, testosteronu, ostalim suplementima za bildanje, kao i navodne dvije litre vina i desetak viski-kola za koje tvrdi da je popio taj dan od 14 do 22 sata, za što uopće nema dokaza. On, naime, ni nije alkotestiran jer je pobjegao nakon premlaćivanja djevojke.

– Okrivljenik je bio ubrojiv i ne boluje od duševne bolesti. Ima karakteristike emocionalno nezrele osobe s niskim pragom tolerancije koja se ne brine o tuđim pravima i željama. Takve su osobe agresivne, nasilne, sklone su uništavanju tuđe imovine, manipuliraju… – nabrojio je ovo, između ostalog, psihijatar vještak Denis Sabljar dodajući da se Daruvarac žalio da je neshvaćen, ali i da je bio zlostavljan u djetinjstvu i to od, kako je rekao, Srba u Banjoj Luci gdje je živio kao dijete.

Pogledajte video sa suđenja Darku Kovačeviću Daruvarcu

Obrana je prigovorila vještačenju psihijatra i opet je prozvala suca Tomislava Šimića nakon što je odbijen zahtjev za njegovo izuzeće. Optužba je za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnju zatražila pet i pol godina zatvora za Daruvarca. Ozlijeđena djevojka jučer nije bila na ročištu zbog operacije u Zagrebu. Optuženi Darko Kovačević Daruvarac u pritvoru za ova kaznena djela može biti najviše šest mjeseci, a taj period istječe 14. prosinca. S obzirom na zgusnuti raspored sazvanih sudskih ročišta, suđenje bi moglo, kako se čulo u sudskim kuloarima, biti dovršeno do tog datuma.