Home Društvo Agapeovci se uvelike pripremaju za Božićni sajam

Agapeovci se uvelike pripremaju za Božićni sajam

SHARE

Udruga mladih „Agape“, kroz godine djelovanja, zasluženo je opravdala svrhu svog postojanja. Njezini članovi usmjereni su na humanitarni i volonterski rad, a aktivnosti koje su do sada proveli, uvelike su utjecale na opće dobro grada u kojem žive.

Ova mlada i entuzijastična ekipa posebno je angažirana za vrijeme božićnih blagdana. Božićni sajam i humanitarna akcija „Reakcija“ dva su velika projekta u kojem sudjeluju brojni Ljubušaci, a ništa manje motivirani neće biti ni ove godine. Pripreme za sajam i humanitarnu akciju su, kako ističu iz Agape-a, u punom jeku. Novitet je kako će ovogodišnji sajam trajati čak sedam dana, uz bogat i raznovrstan program.

Ponosni na sugrađane

„Ove godine će, sukladno povećanom broju sajamskih dana, biti pojačan i glazbeni program te će za svakoga biti ponešto. Što se tiče same ponude na sajmu (hrane i pića) i ona će biti bogatija, kao i štandovi s rukotvorinama i slasticama. A kako sajam iz godine u godinu raste organizacijski i strukturom, tako raste i podrška naših volontera i sponzora. Dakako, moramo spomenuti i naše sugrađane, ali i sve ostale ljude iz cijele Hercegovine, koji rado posjećuju sajam – naše najveće sponzore“, kazao je za Dnevni list jedan od članova Udruge mladih „Agape“ Ivan Mlinarević.

Kroz protekle dvije godine, kako je istaknuo, tijekom humanitarne akcije „Reakcija“ prikupljen je iznos od 52.400 KM te je podijeljeno 700 paketa pomoći potrebitim obiteljima i pojedincima. Uz osnovne namirnice, socijalno ugroženim Ljubušacima dostavljeni su i hladnjaci, perilice rublja, štednjaci, motorne pile, pokrivači, drva za ogrjev…

Rad ne terenu je, kažu, posebna priča.

„Odlazak na teren, slobodno mogu reći, predstavlja najdraži dio ove humanitarne akcije. Bude tu suza, smijeha i raznih emocija, koje uvijek tjeraju na razmišljanje. Neki ljudi nemaju gotovo ništa, ali ne gube nadu u bolje sutra. Sjećam se odlaska kod jedne bake u Gornjoj Vitini gdje nas je zatekla jako teška neimaština. Nismo znali kako da reagiramo, plakali smo, a tog dana joj je, nažalost, umro i muž. Bilo nam je jako teško“, ispričao nam je Robert Hodžić, također član Udruge mladih „Agape“.

Podržite rad Agapeovaca

Agapeov sajam je, posebno je naglasio, jedan od najvećih humanitarnih sajmova u BiH.

„Neizmjerno smo sretni što je prepoznata vrijednost ovog projekta i što nam se iz godine u godinu priključuje sve više ljudi. I ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže, kako bi zajedničkim snagama pomogli onima koji su u potrebi“, rekao je Hodžić.

Ukoliko želite financijski podržati rad Udruge „Agape“, svoje donacije možete uplatiti na broj žiro računa s naznakom: Humanitarna akcija „Reakcija“, račun kod Unicredit banke: 3381602285440951 – za konvertibilne marke. Za uplate iz inozemstva: SWIFT: UNCRBA 22, IBAN: BA39 3381 6048 8544 1367.

Agapeovci će rado odgovoriti i na sve vaše upite putem Facebook stranice – Udruga mladih Agape, putem koje se ujedno možete informirati o njihovim dosadašnjim, ali i budućim aktivnostima, piše Dnevni list.