Home Društvo Pogledajte kako je u Veljacima proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja

Pogledajte kako je u Veljacima proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja

SHARE

U župi Veljaci svečanim misnim slavljem koje je, u koncelebraciji s više svećenika, predvodio fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, proslavljen je blagdan zaštitnice župne crkve – Gospe od zdravlja.

Crkva je bila premala da primi mnoštvo vjernika župe Veljaci, te vjernika iz ostalih ljubuških župa koji se utječu Gospi od zdravlja.

U vrlo dojmljivoj propovijedi fra Miljenko je podsjetio na to odakle potječe i kako se počela slaviti svetkovina Gospe od zdravlja, kako smo se danas udaljili jedni od drugih, u društvu i obitelji, pa tako i od Boga.

Naglasio je da je i to jedan od razloga za naše duševne boli i patnje koje su često puta i teže od onih tjelesnih.

Pozvao je vjernike da se vrate i utječu Gospi koja je spremna prihvatiti svakog vjernika i sve njegove boli i pomoći u zdravlju duše i tijela.

“Draga moja braćo i sestre, evo Gospa od zdravlja želi da ozdravimo, da nam se pročisti pogled i da pogled usmjerimo onamo gdje nečistoća u našem životu zaista postoji, da to priznamo i da to očistimo, jer samo onaj tko nasluti grozu nečistoće koja ključa u njegovoj nutrini, u njegovu srcu i tu gubu grijeha izloži očišćenju milosti i milosrđa u sakramentima može biti izliječen. U svoj toj ranjenosti od gube grijeha vratimo se svojoj Gospi. U krilu Majke neka nam se obrišu suze, jer će nas ona prihvatiti kao svoju ranjenu djecu, prihvatiti će svakoga od nas, a u njezinom krilu mi možemo opet biti i drugačiji, i raskajani i plačni i uplakani zbog svojih ranjenosti i svojih grijeha, ali opet ćemo biti ljudi kakve nas je Bog zamislio, stvoreni na sliku Božju, opet sinovi i kćeri našeg nebeskog Oca. Neka nam naša draga Gospa pomogne u zdravlju duše i tijela i uspravi naša klecava tijela na put zdravlja i spasenja”, naglasio je, među ostalim, u propovijedi fra Šteko.

Na kraju mise uslijedio je blagoslov odjeće i svih bolesnika, te pozdravne riječi i zahvala svima koji su pridonijeli da se blagdan zaštitnice župne crkve proslavi na dostojanstven način.

Misno slavlje, svojom pjesmom je uveličao pjevački zbor.

Večernju svetu misu u 18 sati predvodi fra Mijo Džolan, generalni vizitator Hercegovačke franjevačke provincije, piše Radio Ljubuški