Home Vijesti Automatsko prepoznavanje registarskih tablica stiže i na graničnim prijelazima BiH

Automatsko prepoznavanje registarskih tablica stiže i na graničnim prijelazima BiH

SHARE

BiH bi uskoro bi trebala dobiti sustav za automatsko očitavanje i provjere registarskih tablica vozila na graničnim prijelazima.

Kako Akta.ba saznaje, danas je Delegacija EU u BiH objavila tender za nabavku sustava  za automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila na graničnim prijelazima BiH. Inače, isti je bio objavljen i sredinom prošle godine.

U cilju približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, europskoj integraciji, unutrašnjoj i eksternoj sigurnosti o sigurnosti, kao i prevenciji i otkrivanju ilegalnih migracija, prekograničnih i drugih kaznenih djela, potreban je sustav za automatsku kontrolu i evidentiranje vozila nakon prelaska državne granice Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u pozivu, sustav će biti integriran u aktualnu aplikaciju granične kontrole koja funkcionira od 2011. godine i omogućit će da svi podaci o vozilu budu dostupni graničnoj policiji u trenutku kada automobil prelazi granicu.

Tender je otvoren za pravne i fizičke osobe koje su državljani BiH (sudjeluju pojedinačno ili u grupi – konzorcijum – ponuđača).

Sudjelovanje je također otvoreno za međunarodne organizacije.

Poziv je otvoren je do 29. siječnja 2019. godine, piše Akta.ba