Home Društvo Ljubuški: Oglasili se iz PIK-a o bačenom mesu

Ljubuški: Oglasili se iz PIK-a o bačenom mesu

SHARE
Nakon što je nedavno otkriveno više stotina kilograma bačenog mesa uz lokalnu prometnicu Šipovača – Kašče, a s mesom i gajbe koje su, moguće, počinitelju “pobjegle iz ruke” prilikog činjenja ekocida, a na kojima se vid žig mesne industrije “PIK Vrbovec” iz Vrbovca u Republici Hrvatskoj, i na kojima su ostale etikete koje bi mogle poslužiti kao trag prema otkrivanju zločinca, poslali smo upit o ovom kaznenim djelu navedenoj tvrtki, piše Šipovača portal.
 “PIK je kompanija koja se u potpunosti pridržava svih zakonskih propisa i odredaba. Svi PIK-ovi proizvodi se prozvode, skladište i distribuiraju u hladnom lancu, a PIK Vrbovec jamči svojim kupcima zdravstvenu ispravnost robe isporučene na prodajna mjesta. Prilikom isporuke, kupac pregleda i preuzme robu i ambalažu te potpiše opremnicu. Od tog trenutka, sva odgovornost oko čuvanja i zbrinjavanja robe prelazi na kupca, a isti je dužan sve proizvode kojima je istekao rok trajanja uputiti na neškodljivo uništavanje u za to ovlaštene objekte”, navodi se, između ostalog, u odgovoru PIK-a.
Inače, ova kompanija našla se u središtu skandala krajem prošle godine kad su radnici otkrili s kakvim su sve mesom radili, kao i to da su prepravljali datume i prepakiravali zaraženo i staro meso.
Podsjećamo, pokvareno, a moguće i zaraženo meso, je protivno propisima o zbrinjavanju ove vrste otpada, zajedno s etiketama i drugim tragovima na osnovu kojih bi, vjerujemo, zločinac veoma lako mogao biti otkriven, zakopano tik do igrališta Luke i istoimenog riječnog korita, piše Šipovača portal.