Home Šport VIDEO: Vrgorac srušio Dinamo pred tisuću BBB-a u Kutiji šibica, Dule Martinac...

VIDEO: Vrgorac srušio Dinamo pred tisuću BBB-a u Kutiji šibica, Dule Martinac junak utakmice

SHARE

Vrgorac je srušio Futsal Dinamo u legendarnoj „Kutiji šibica“ pred 1.000 gromoglasnih BBB-a i tako ostao na drugoj poziciji i nastavio puhati za vratom lideru prvenstva makarskom Novo Vremenu Apfel. Bila je to još jedna utakmica u kojoj je kapetan Vrgorca i prvi topnik lige Duško Martinac, pokazao svu raskoš svog talenta.

Sve je počelo kao iz bajke za zagrebačke „plave“ Kanjuh je već u 3. minuti zatresao Hercegovu mrežu i špina se otvorila, već u 7. minuti bilo je velikih 3:0. Prgomet i Dekanić pogodili su skoro u istoj minuti dva puta mrežu „nebesko-plavih“. Činilo se u tom trenutku da oslabljenje Vrgorčane koji su otputovali u metropolu bez Sutona i Babića i s dobro načetim Kraljevićem čeka potop.

No, onda se okazao-on, Duško Martinac, prvo je smanjio na 3:1, a do poluvremena je postigao još jedan pogodak za 3:2. Mićo Martić nije ni slutio da će ga ovaj put dočekati sudbina dubrovačkog Square koji je u prošlom kolu ispustio vodstvo 3:0 upravo protiv Futsal Dinama.

Opsjedali su Zagrepčani Hercegov gol dobar dio drugog poluvremena, ali vrgorački vratar čudesnim obranama držao je utakmicu u egalu. To se na kraju i isplatilo, Vojko Pervan poravnao je u 35. minuti na 3:3. Kad su svi mislili da bi to mogao biti kraj ove uzbudljive utakmice, ponovno je bljesnuo Martinac u 39. minuti i prekrasnim pogotkom donio potpuni preokret.

Pokušao je Martić, spasiti svoju ekipu od poraza s letećim vratarom-igračem u polju, no Matoševićev udarac zaustavila je vratnica u zadnjim sekundama. Prije susreta momčad Vrgorca odala je počast na Mirogoju tragično preminulom malonogometnom Mozzartu i bivšem članu Futsal Dinama, Matiji Caparu.

FUTSAL DINAMO – VRGORAC 3 : 4

Zagreb, ŠD „Trešnjevka“ – Kutija šibica. Gledatelja 1.000. Suci: Krešimir Grgurević i Tomislav Katinić (oba Slavonski Brod). Treći sudac: Ličinić. Delegat: Župan.

STRIJELCI: 1:0 Kanjuh (3), 2:0 Prgomet (6), 3:0 Dekanić (7), 3:1 Martinac (8), 3:2 Martinac(13), 3:3 V. Pervan (35), 3:4 Martinac (39).

IGRAČ UTAKMICE: Duško Martinac.

FUTSAL DINAMO: Maloševac, Grcić, Šulentić, Kanjuh, Đulvat, Mužar, Gagulić, Dekanić, Prgomet, Matošević, Rajh, Penava, Hercigonja. Trener: Mićo Martić.

VRGORAC: Herceg, V. Pervan, Jurjević, Martinac, Gašpar, Turić, Marinović, A. Pervan, Rašić, Kraljević, Kozarić, Jurić, Vučić. Trener: Petar Erceg.

Samo jedan #tb na legendarne škarice velikoga Dule: