Home Kultura Dvije mlade glazbenice održale koncert u Ljubuškom, poslušajte što su rekle nakon...

Dvije mlade glazbenice održale koncert u Ljubuškom, poslušajte što su rekle nakon nastupa!

SHARE

Nakon nastupa u Mostaru i Čapljini, flautistica Maja Kožul i pijanistica Silvia Vukojević su večerašnjim koncertom u crkvi sv. Kate u Ljubuškom završile ovogodišnju mini koncertnu turneju.

U crkvi u Ljubuškom večeras se okupio lijep broj posjetitelja, a ljubitelji klasične glazbe su imali prilike uživati u izvedbi djela Rudolfa Tillmetza (Ungarische Phantasie, op. 25), Franza Schuberta (Ständchen), Seigfrieda Karg-Elerta (Chaconne – za flautu solo), te Mikea Mowera (Sonata Latino, I. Salsa Montuno, II. Rumbango, III. Bossa Merengova).

Koncert je popraćen neuobičajeno dugotrajnim pljeskom zadovoljne publike.

Jako smo sretne, baš nam je drago da je bio dosta posjećen koncert, uistinu je bila lijepa atmosfera za svirati. Meni i Maji je ovo treći koncert u nizu, ali i najljepši, jer radimo tu u Glazbenoj školi, pa je tu bilo dosta naših đaka“, rekla je nakon koncerta Vukojević.

Kožul je dodala kako je uistinu poseban osjećaj za umjetnika biti nagrađen pljeskom i pažnjom od publike.

To itekako ostavlja dojam, ali ne samo pljesak, nego i sam osjećaj sviranja i nastupanja, to uvijek zarazi umjetnika, tako da ja i Silvija nastavljamo suradnju. Već smo razgovarale o tome, planiramo još ovakvih događaja napraviti“, rekla je Kožul.

Razgovor s mladim umjetnicama poslušajte u audiozapisu Radija Ljubuški