Home Vijesti Kraj gužvama? Evo kako sad izgleda jedan od najvažnijih prijelaza između BiH...

Kraj gužvama? Evo kako sad izgleda jedan od najvažnijih prijelaza između BiH i RH

SHARE
Prije nekoliko dana okončana je druga faza radova na izgradnji Graničnog prijelaza Bosanska Gradiška u BiH. Radi se o jednom od najvažnijih prijelaza na granici Hrvatske i BiH, na kojem često nastaju gužve jer trenutno na bh. strani prolazi kroz sam grad, a stari most na Savi preuzak je za brojna vozila.
Granični prijelaz je ovim izmješten iz centra grada i sada se nalazi na trasi autoputa Banja Luka – Bosanska Gradiška. Ipak, prijelaz se neće moći u potpunosti koristiti dok se ne osigura prijelaz preko Save, piše Klix.ba. U tijeku je i tenderska procedura za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke koji bi promet trebao potpuno preusmjeriti iz Bosanske Gradiške.
Izgradnja prijelaza i carinskog terminala koštala je ukupno oko 22,4 milijuna KM. U drugoj fazi napravljeni su razni objekti, uključujući i prateće sadržaje kao što su objekt brze hrane. Granični prijelaz Bosanska Gradiška ima šest ulaznih i šest izlaznih traka, 70 parking mjesta za teretna motorna vozila na ulazu u BiH i 30 parking mjesta za teretna motorna vozila na izlazu iz BiH, piše Večernji list.