Home Crna kronika PREVARA U METKOVIĆU: BiH državljanka i državljanin RH ponudili ženi pomoć oko...

PREVARA U METKOVIĆU: BiH državljanka i državljanin RH ponudili ženi pomoć oko dječjeg doplatka, “sredili” da se novac isplaćuje njima

SHARE

Zanimljiv slučaj prevare riješen je u Metkoviću gdje je dvoje prevaranata, muškarac i žena, osumnjičeno da su prevarili jednu ženu tako što su joj obećali “srediti” procedure oko dječjeg doplatka, a zapravo su “sredili” da novac završi na računu njihovog pomoćnika.  Prevarena žena je tako ostala bez više od 100 tisuća kuna.

Evo što je policija priopćila o slučaju:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković državljanin Republike Hrvatske (1970.) i državljanka Bosne i Hercegovine (1973.) sumnjiče se za kazneno djelo prijevare, dok se još jedan državljanin Republike Hrvatske (1978.) sumnjiči za pomaganje u kaznenom djelu prijevare.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su prevarili 37-godišnjakinju ponudivši joj pomoć oko rješavanja dječjeg doplatka za njeno troje djece u Njemačkoj.

Na nagovor osumnjičenih, 37-godišnjakinja im je dostavila potpisan zahtjev za dječji doplatak na koji su oni, bez znanja oštećene, u rubriku podataka o načinu plaćanja naveli podatke trećeosumnjičenog na čiji račun je uplaćeno preko 100 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija, a prenosi Metkovic news.