Home Crna kronika SUĐENJE AUTOMAFIJI: Evo što se događalo u sudnici u Sarajevu

SUĐENJE AUTOMAFIJI: Evo što se događalo u sudnici u Sarajevu

SHARE

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodnih riječi Tužiteljstva i obrane danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje automafijašima u predmetu “Volan” koji se terete za krađe vozila vrijedne više milijuna maraka.

Tužitelj Džermin Pašić kazao je da će tijekom suđenja saslušati 30 ključnih svjedoka, među kojima su i policajci.

– Saslušanjem policajaca Vijeće će imati sliku kako je ova kriminalna organizacija funkcionirala. Riječ o policajcima koji su se 10 godina bavili ovom problematikom – kazao je Pašić.

Naglasio je da će čitati i iskaze pojedinih optuženih, date u fazi istrage u prisustvu odvjetnika, u kojima su priznali djela za koja se terete. Pašić je, tijekom opširnog izlaganja, naglasio da su tokom istrage vodili i posebne istražne radnje te da postoje i videozapisi, a dodao je da će biti prezentirani i materijalni dokazi.

– Svaki od optuženih je imao svijest o krivičnim djelima i znao je o djelovanju drugih članova čime su stjecali veliku materijalnu dobit. Imat ćemo i svjedoke koji, zbog metoda zastrašivanja, neće smjeti otvoreno razgovarati pa ćemo čitati njihove iskaze – poručio je Pašić.

Pretohodno je Pašić mijenjao dijelove iz optužnice, točnije redne brojeve tački optužnica, što je opravdao riječima da je riječ o tehničkim greškama, ali je naglasio da optužnica suštinski nije promijenjena.

S druge strane, obrane optuženih su na to prigovorile. Tijekom izlaganja uvodnih riječi većina je bila mišljenja da se ne može raditi o organiziranoj kriminalnoj grupi ukoliko nema vođe.

– Imamo ”obezglavljenu” kriminalnu grupu – konstatirala je Tatjana Savić, braniteljica Sreća Trifkovića.

Naredno ročište zakazano je za 6. prosinca, kada je planirano saslušanje Milana Božića, umirovljenog sarajevskog policajca, piše Avaz.