Home Crna kronika POLICIJA U HERCEGOVINI RAZRIJEŠILA ČETIRI PALJEVINE: Auta palio isti čovjek, iza njega...

POLICIJA U HERCEGOVINI RAZRIJEŠILA ČETIRI PALJEVINE: Auta palio isti čovjek, iza njega stoji kriminalna grupa….

SHARE

Pripadnici Policijske uprave Trebinje razotkrili su četiri od šest paljevina automobila koje su se na području trebinjske općine dogodile u ovoj godini, a kao osumnjičeni su  razotkriveni P. B. (18) i njegov suučesnik N. Š. (32), oba iz Trebinja i od ranije poznata policiji, piše Saransak.com

Ovo je na izvanrednoj press konferenciji objelodanio načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa, koji je objasnio da je P.B. nakon kriminalističke obrade predat Okružnom javnom tužiteljstvu Trebinje na dalje postupanje, a nad N.Š. se još vrši kriminalistička obrada, nakon čega će i protiv njega biti podnesen izvještaj o počinjenim kaznenim djelima oštećenja i oduzimanja tuđe stvari i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Načelnik Laketa je na press konferenciji potvrdio da su Policijski službenici Sektora kriminalističke policije ove Uprave u srijedu izvršili pretres na više lokacija i izuzeli predmete koji se dovode u vezi sa spomenutim djelima, te slobode lišili dva lica – P. B. koji se sumnjiči kao direktni izvršitelj paljevina i N.Š. kod kojeg su našli sredstva za paljenje.

„Naši službenici su, nakon pretresa i sakupljenih drugih dokaza, razriješili paljevine vozila koja su koristili policijski službenici PU Trebinje i radnici Poreske uprave Trebinje“, pojasnio je Laketa.

Ovom prilikom su rasvijetljena i dokumentirna četiri kaznena djela paljevine i to je, prema dosadašnjim dokazima, sva četiri počinio P.B.

On se sumnjiči da je najprije izazvao krajem ožujka paljevinu „mercedesa“ policajca M. N. na parking prostoru u naselju „Luč“ i to tako što je na prednji dio vozila posuo lako zapaljivu tečnost i otvorenim plamenom izazvao požar.

Iza toga je, prema policijskim sumnjama, na isti način zapalio automobil marke „opel astra“ E. P., također policajcu, u naselju Hrupjela, u lipnju mjesecu, a samo mjesec dana iza toga, u istoj ulici Vojvode Vlatka Vukovića, zapalio je također prednji dio zapaljivom tečnošću „ reno klio“ inspektoru Poreske uprave RS M. Č.

On je na isti način počinio i četvrtu paljevinu „opela korse“ u kolovozu mjesecu u ulici Žičkoj broj 1, u Trebinju, vlasništvo referenta za naplatu u Poreskoj upravi Trebinje Lj.T.

Policija je, nakon pretresa kuće i vozila lica inicijala N.Š., pronašla i oduzela jedan vojni eksploziv TNT od 500 grama, 2 električne detonatorske kapisle, 3 detonatorske kapisle boroj 8 i sporogoreći štapin dužine oko 130 centimetara, te više mobilnih telefona“, pojasnio je Laketa.

On tvrdi da nisu u pitanju piromani, već organizirana grupa koja je palila vozila po Trebinju, a u cilju dalje istrage nisu željeli davati nikakve dalje komentare…