Home Zanimljivosti DEČKI, PERETE LI SVOJ PENIS PRAVILNO?

DEČKI, PERETE LI SVOJ PENIS PRAVILNO?

SHARE

Ako ste se pitali zašto vam je glavić crven, bolan i otečen – evo odgovora!

To je za svakog muškaraca svakidašnja praksa o kojoj pretjerano ne razmišlja, već je odrađuje automatizmom. Ali, znate li kako se penis zaista pravilno pere? Stručnjaci su za vas jednom zauvijek riješili tu enigmu.

Pa, krenimo otpočetka! Muško spolovilo valja prati nježno u toploj vodi i sapunu. Ako niste obrezani, povucite kožicu nježno prema dolje i isperite ispod jer će se u protivnom početi nakupljati supstancija nalik svježem siru zvana smegma. Riječ je o prirodnom lubrikantu koji održava vlažnost penisa.

Ne zaboravite testise

Ako se smegma doista nakupi ispod kožice, ona počinje neugodno mirisati i otežavati povlačenje kožice. Tako se stvara plodno tlo za razmnožavanje bakterija. Od toga nastaje crvenilo i oticanje glavića, piše Mirror.

No, nemojte se previše opuštati ako ste obrezani jer i tada je od velike važnosti redovito čišćenje penisa. Nježno pranje toplom vodom jednom na dan sasvim je dovoljno. Ne zaboravite oprati cijelu bazu penisa i testise jer kombinacija znoja i dlačica stvara vrlo snažan miris (smrad), sličan onomu ustajalih pazuha.