Home Zanimljivosti AUKCIJA U AUSTRALIJI Hercegovac za Knickersa ponudio 63 tisuće maraka?

AUKCIJA U AUSTRALIJI Hercegovac za Knickersa ponudio 63 tisuće maraka?

SHARE
Nevjerojatna priča kruži Hercegovinom nakon što se pojavila informacija o biku Knickersu, najvećem biku u Australiji visokom 1,94 metra i teškom 1,4 tone.

Naime, vlasnik Geoff Pearson ga je pokušao prodati na aukciji pošto se jednostavno bik nije mogao prilagoditi među ostalom stokom koja ga se plaši. Međutim nije bio te sreće, a nisu ga htjeli čak ni u klaonici pošto je pretežak za strojeve i lance.

Stoga, Pearson ga je odlučio zadržati.

Međutim, priča koju prenosi Grude.com kaže da se jedan ljubitelj bikova iz zapadne Hercegovine odlučio javiti Pearsonu preko društvenih mreža i ponuditi mu veću svotu novca, oko 50 tisuća australskih dolara (oko 63 tisuće maraka).

Portal Grude.com piše da ovakva ponuda nije nikakvo iznenađenje ako se zna da je jedan bik bodač ove godine u BiH kupljen za 40 tisuća maraka.

– Pobjednik koride zna vlasniku donijeti i deset tisuća maraka, ali ima i troškova. Otprilike tri do pet tisuća maraka košta održavanje bika bodača na godišnjoj razini – govori za Grude.com poznavatelj prilika oko bikova koji je i sam vlasnik jednog.

Spominjemo mu ponudu koju je poslao jedan hercegovački ljubitelj bikova.

– Svjestan je da bi bilo atrakcija da taj bik dođe u Hercegovinu. O njemu bi pričao svijet jer je spomenuti bik zvijezda i na BBC-u i na CNN-u. Međutim, mislim da su procedure izuzetno komplicirane i da nema velikih šansi da on završi u Hercegovini. Ali, nikad ne reci nikad. On bi prije bio atrakcija nego bodač jer bodače se odgaja, vlasnici koji su uglavnom biznismeni angažiraju čovjeka koji će se cijelu godinu brinuti o jednom biku. Koride su ozbiljan posao – kaže poznavatelj prilika.

Bilo kako bilo, aukcija je zainteresirala i domaće ljubitelje bikova, piše Grude.com