Home Crna kronika Hercegovina: Pao neobičan suvozač

Hercegovina: Pao neobičan suvozač

SHARE

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 5.12.2018. godine zaplijenili su oko 200 kilograma opojne droge skunk u graničnom pojasu na području Bileće, priopćeno je iz Granične policije BIH.

Drogu su iz Crne Gore u BiH pokušali prokrijumčariti R.B. (1978.), M.K. (1978.), M.K. (1977.) i N.V. (1983.), državljani Crne Gore.

Otkrivena je na više mjesta u Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka, dok su dva vozila, crnogorskih nacionalnih oznaka, bila prethodnica odnosno imala ulogu „čistača“.

Kako se vidi na fotografijama koje je poslala Granična policije, dio droge bio je uredno posložen na suvozačevom mjestu.

O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH i u tijeku je daljnji kriminalistički rad na ovom predmetu.

Zapljena spomenute droge nastavak je kontinuiranog rada pripadnika GPBiH na sprečavanju nezakonitog prometa opojnih droga.

„Količine oduzetih opojnih droga i evidentiranih slučajeva tijekom protekle dvije godine premašuju statistike iz prethodnih godina. Bolji rezultati proizvod su kontinuiranog rada pripadnika GPBiH na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga i ovom prigodom želim se zahvaliti pripadnicima GPBiH na svim aktivnostima koje poduzimaju u zaštiti državne granice unatoč nedovoljnim uvjetima za rad. Tokom devet mjeseci 2018. pripadnici GPBiH evidentirali su 68 kaznenih djela u vezi sa opojnim drogama u kojima je prijavljeno 75 osoba“, izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić, dodavši da će aktivnosti sprečavanja nezakonitog prometa droga i drugih oblika prekograničnog kriminala biti prioritet i u sljedećem razdoblju.

Podsjećamo da su pripadnici GPBiH tijekom 2016. godine otkrili i oduzeli više od tone opojne droge marihuana i zasada Cannabis sative.

Najveća zapljena marihuane u toj godini bila je na području Trebinja kada je oduzeto 343 kilograma opojne droge, dok je ostali dio droge zaplijenjen na području Velike Kladuše, Brčkog, Gruda, Bijeljine, Gacka i dr, piše Bljesak.info 

Otkriveno je 200 kg droge - U Hercegovini palo 200 kg skanka

Droga je otkrivena i u prtljažniku - U Hercegovini palo 200 kg skanka