Home Život Mladi harmonikaš s obitelji došao iz Livna u Wuppertal i oduševio Nijemce

Mladi harmonikaš s obitelji došao iz Livna u Wuppertal i oduševio Nijemce

SHARE

Ante Fran Šuća 17-godišnji je harmonikaš koji se prije tri godine iz Livna s obitelji doselio u njemački Wuppertal, nedavno zasvirao harmoniku u gradskom kazalištu i sve osvojio, piše Fenix magazin.

Zapravo, Ante Fran je sa Bergische Ansamblom briljirao na premijeri mjuzikla “Emil i detektivi” izvedenom prema poznatom romanu Ericha Kästnera.

Mladi glumci u predstavi su pjevali, plesali, a Ante Fran je svirao harmoniku. Kaže, ponosan je jer su baš njega izabrali u svoju postavu.

“Vodstvo Bergische ansambla u suradnji s Gradom Wuppertalom je izabralo najbolje glumce, pjevače, svirače iz glazbenih škola u Wuppertalu, Düsseldorfu i Hamburgu. Kombinirali su klavir, bas gitare, bubnjeve, violine, i harmonikaša – mene”, zadovoljan je Ante Fran ističući kako je Nijemci vole zvuk harmonike

Svirati harmoniku je počeo još u Livnu gdje je završio Osnovnu glazbenu školu Franjo Serafin Vilhar. Ante Fran kaže, harmonika je od samog početka bila njegov prvi izbor.

– Jednom, još kad sam imao pet ili šest godina, slušao sam harmonikaški orkestar u Livnu. Već sam tad znao da želim biti harmonikaš – prisjetio se Ante Fran.

Ono što je zaželio to je i ostvario. Mladić je do sada nastupio na brojnim koncertima, u velikim i manjim dvoranama u Hrvatskoj, pa čak i kad je došao u Njemačku. Čest je gost na programima koje organiziraju iz Gradske uprave u Wuppertalu te na brojnim gradskim događanjima.

U Njemačkoj sam još traženiji – smije se simpatični mladić kojeg će hrvatske udruge iz Wuppertala nominirati za Večernjakovu Domovnicu.